Márquez klar for mer VM-moro

Rafael Márquez ble søndag den tredje som har spilt kamp i fem ulike VM-sluttspill. Her vinner han en duell med Marco Reus i Mexicos sjokkseier over Tyskland. Foto: Eduardo Verdugo, AP / NTB scanpix
Rafael Márquez ble søndag den tredje som har spilt kamp i fem ulike VM-sluttspill. Her vinner han en duell med Marco Reus i Mexicos sjokkseier over Tyskland. Foto: Eduardo Verdugo, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rafael Márquez ble søndag den tredje spiller som har spilt i fem VM-sluttspill. 39-åringen bidro til Mexicos sjokkseier over Tyskland og er klar for mer moro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg føler meg i god form og er klar for resten av turneringen, sa han etter å ha blitt byttet inn for Andrés Guardado og overtatt kapteinsbindet fra ham det siste drøye kvarteret.

– Hjemme trodde ingen at vi kunne greie noe slikt. Det er en pessimistisk kultur i Mexico, men i landslaget har vi en sterk mentalitet.

Landslagssjef Juan Carlos Osorio sendte ham innpå for å styrke laget defensivt da Tyskland desperat jaget utligning, og i en defensiv midtbanerolle styrte han laget og bidro med tøffe taklinger da Mexico forsvarte sin ledelse til siste fløyte.

– Jeg tenkte ikke på at det var mitt femte VM. Det var en jevn kamp, og jeg ville bare gjøre jobben. Vi var under hardt press, sa Márquez.

Siste sjanse

Han fikk sin VM-debut som 23-åring i 2002 og spilte alle fire kamper i VM både da, i 2006, 2010 og 2014. Mexico har gått videre fra gruppespillet hver gang, men tapt i åttedelsfinalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landets beste VM-plasseringer er kvartfinalene i 1970 og 1986, begge på hjemmebane.

Márquez spilte for Barcelona fra 2003 til 2010 og var en høyt respektert forsvarsspillet. Han har sagt at han kommer til å legge opp etter VM.

De to siste sesongene har han spilt for Atlas i hjemlandet. Det er klubben der han innledet sin profesjonelle karriere i 1996.

Omstridt

Utenfor banen har Márquez vært omstridt. Amerikanske myndigheter ila ham sanksjoner fordi han angivelig hadde vært involvert i hvitvasking av penger for en mexicansk narkotikaring. Spilleren har avvist å ha gjort noe galt.

De to eneste som før Márquez har spilt i fem VM-sluttspill var tyske Lothar Matthäus og mexicanske Antonio Carbajal. Gianluigi Buffon var i Italias tropp i fem VM-sluttspill, men kom ikke på banen i det første i 1998.