Hareide: – Vi har aldri løpt så mye

Åge Hareide konstaterte fornøyd at hans danske landslag løp mer enn noen gang før i seierskampen mot Peru i fotball-VM. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Åge Hareide konstaterte fornøyd at hans danske landslag løp mer enn noen gang før i seierskampen mot Peru i fotball-VM. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åge Hareide gjorde entusiastisk opp status etter å ha analysert Danmarks VM-kamp mot Peru. – Vi har aldri løpt så mye, slo han fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han gledet seg over den enorme arbeidsinnsatsen spillerne la ned for å hente tre poeng med 1-0-seier over en sterk motstander.

– Spesielt gledelig var det at vi hadde fantastisk mange høyintensitetsløp, sa han.

Han mener at de utallige løpene uten ball var årsak til at de danske spillerne ikke hadde overskudd til særlige jubelscener etter kampen i Saransk.

– De var for slitne. Alle var fullstendig utkjørt da de satt i garderoben. Kampen var en hard belastning både fysisk og mentalt, sa han.

Stjernen løp mest

Stjernespilleren Christian Eriksen løp ifølge Hareide mest av alle på banen og tilbakela over 12 kilometer. Spissen Nicolai Jørgensen utmerket seg derimot med flest høyintensitetsløp.,

– Han hadde 19 løp der han var oppe i en hastighet på over 30 kilometer i timen. Det var flest av alle. Det eneste Nicolai manglet var et mål, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge FIFA-statistikken løp danskene til sammen 111 kilometer i løpet av kampen, mot Perus 104. Det er den nest største forskjellen mellom to lag hittil i VM. Russland løp hele 118 kilometer i åpningskampen, mot Saudi-Arabias 105.

Lasse Schöne kom inn for ribbeinsskadde William Kvist nesten uten tid til oppvarming, og han løp seg tom han også.

Overskudd

– Jeg var sliten, veldig sliten, og så spilte jeg ikke engang så mye som de andre. Likevel henter kroppen seg bedre når man får med seg tre poeng, sa Schöne.

Etter kampen fløy Danmarks tropp tilbake til sin VM-base i Anapa ved Svartehavet. Vel tilbake fant spillerne overskudd til å feire seieren.

– Vi satt og hygget oss utover kvelden. Det er vi gode til. Vi er et lag, og vi løper ikke til rommene våre for å være alene, sa Schöne.

– Vi snakket om det vi hadde vært med på, og det ble ganske sent, men vi fikk lov til å sove ut.

Torsdag er det ny kamp mot Australia. Vinner Danmark den, og Frankrike samtidig tar poeng fra Peru, er danskene videre før den siste runden.