Sveits-treneren etterlyser respekt og anerkjennelse

Landslagssjef Vladimir Petkovic, her sammen med lagkaptein Stephan Lichtsteiner etter kampen mot Brasil, mener hans sveitsiske lag får for lite respekt og anerkjennelse. Foto: Darko Vojinovic, AP / NTB scanpix
Landslagssjef Vladimir Petkovic, her sammen med lagkaptein Stephan Lichtsteiner etter kampen mot Brasil, mener hans sveitsiske lag får for lite respekt og anerkjennelse. Foto: Darko Vojinovic, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Petkovic håper folk får øynene opp for hans sveitsiske landslag etter 1-1 mot Brasil i lagets første kamp i VM-sluttspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg håper folk legger merke til oss nå. Noen ganger skorter det på anerkjennelse, og jeg synes det er synd, for vi kan spille veldig godt, og vi tapte bare en gang i kvalifiseringen, sa han.

– I dag demonstrerte vi at dette laget alltid tror på seg selv, og vi kommer til å ha samme innstilling i kampene som følger. Vi kommer til å møte Serbia på akkurat samme måte.

Sveits vant sine ni første kamper i kvalifiseringen, men tapte gruppefinalen mot Portugal og måtte ut i toeromspill. Der ble Nord-Irland slått.

Målscorer Steven Zuber sa seg tilfreds med VM-åpningen.

– Vi visste at Brasil er gode. Vi konsentrerte oss om det defensive og kan være fornøyd med at vi spilte aggressivt og godt. 1-1 er et godt resultat for oss, sa han.

– Vi gjorde en veldig god jobb. Brasilianerne ga oss ikke mye pusterom, men et lag viser modenhet ved å håndtere vanskelige situasjoner, sa målvakten Yann Sommer.