Bråstopp for VM-gigantenes stolte åpningsstatistikk

VM-åpningen gikk ikke helt etter planen for Roberto Firmino og Brasil. For første gang på 40 år avga brasilianere poeng i VMs første kamp. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix
VM-åpningen gikk ikke helt etter planen for Roberto Firmino og Brasil. For første gang på 40 år avga brasilianere poeng i VMs første kamp. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballstorhetene Brasil, Tyskland og Argentina måtte i helgen se hver sin rekke med åpningsseirer i VM bli brutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag jaktet brasilianerne sin tiende strake åpningsseier, men Sveits slo tilbake og fikk med seg 1-1. Dermed gikk VMs mestvinnende nasjon på sitt første poengtap i en premierekamp siden møtet med Sverige i 1978. Det endte 1-1 også for 40 år siden.

Brasil har fortsatt en formidabel statistikk intakt. Søramerikanerne har ikke tapt i VM-åpningen siden 1934.

Tidligere på dagen stoppet Tysklands rekke på sju strake åpningsseirer. Den regjerende verdensmesteren måtte tåle et overraskende 0-1-tap for Mexico. Det var annen gang i historien at tyskerne sto tomhendte igjen etter en VM-premiere. I 1982 tapte daværende Vest-Tyskland 1-2 for Algerie, men tok seg likevel hele veien til finalen. Der ble Italia for sterk og vant 3-1.

Heller ikke Argentina klarte å forsvare sin stolte åpningsstatistikk. Lørdag ble Lionel Messi og co. holdt til 1-1 av lille Island. Det var første gang siden 1990 at argentinerne avga poeng i VMs første kamp. Den gang gikk de på et sensasjonelt 0-1-tap for Kamerun som regjerende mester. Det ble likevel finale på Argentina den sommeren, men laget kom til kort mot Vest-Tyskland.