Sverige-sjefen slår tilbake mot Zlatan

Den svenske landslagstreneren Janne Andersson måtte også søndag svare på spørsmål om Zlatan Ibrahimovic.
Den svenske landslagstreneren Janne Andersson måtte også søndag svare på spørsmål om Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er to år siden Zlatan Ibrahimovic ga seg for Sverige, men til landslagssjef Janne Anderssons irritasjon må han fortsatt svare på spørsmål om stjernespissen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også søndag fikk Andersson det nærmest obligatoriske spørsmålet om Sveriges største fotballprofil gjennom tidene. Denne gangen kom det fra en russisk journalist, som lurte på hva Sverige-sjefen tenkte om Zlatans siste utspill om at det er han som egentlig styrer landslaget.

En irritert Andersson benyttet anledningen til å gi et stikk tilbake.

Under søndagens pressekonferanse måtte Janne Andersson svare på flere spørsmål om Zlatan Ibrahimovic. Foto: Ritchie B. Tongo / EPA
Under søndagens pressekonferanse måtte Janne Andersson svare på flere spørsmål om Zlatan Ibrahimovic. Foto: Ritchie B. Tongo / EPA

– Jeg ble landslagssjef for ganske nøyaktig to år siden, og da valgte Zlatan Ibrahimovic og et antall andre spillere å gi seg med landslagsspill. Det har jeg respektert. Siden den gang har han ikke hatt noe som helst med landslaget å gjøre, og det kommer han ikke til å gjøre nå heller, sa Andersson dagen før Sveriges VM-åpning mot Sør-Korea i Nizjnij Novgorod.

Zlatan Ibrahimovic ga seg for Sverige etter fotball-EM i 2016. Siden den gang har han kommet med flere utspill som Andersson og resten av landslagsledelsen ikke alltid har satt pris på.

– Om han har noen kompiser i laget og om de treffes, vet jeg ikke noe om. Men det finnes ingen kobling mellom oss og ham eller noen av de andre spillerne som har sluttet, sa Andersson.

Sverige skal også møte Tyskland og Mexico i VMs gruppespill.