Svenskene beskyldt for spionasje mot Sør-Korea

Janne Andersson og hans menn er beskyldt for ufin opptreden overfor Sør-Korea og for å ha spionert på lagets lukkede trening.
Janne Andersson og hans menn er beskyldt for ufin opptreden overfor Sør-Korea og for å ha spionert på lagets lukkede trening. Foto: Frank Augstein / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske landslagssjefen bekreftet overfor AP at en person i det svenske trenerapparatet ble bedt om å forlate stadion under Sør-Koreas trening i Østerrike i forrige uke.

Andersson sa at en av hans menn i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

– Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sa den svenske landslagssjefen.

Les også: Selvmål og straffe ga Kroatia 2-0-seier over Nigeria

Episoden har skapt et kjølig forhold mellom de to lagene foran lagenes første kamp i VM i Nizjnij Novgorod mandag.

Den svenske landslagssjefen opplyste at hans apparat har analysert alle VM-motstandere og at episoden er blåst opp av mediene.

– Men det er likevel viktig at vi viser hverandre respekt. Hvis det har blitt oppfattet som noe annet så ber vi om unnskyldning, sa Andersson.

Les også:

Poulsen sendte Hareides Danmark til himmels

Maradona i trøbbel: Beklager sigarrøyking og anklages for rasisme

Island holdt Argentina til 1-1 etter Messis straffemiss