Federer med sin 98. ATP-seier

Roger Federer jubler etter å ha vunnet sin 98. seier på ATP-touren. Foto: Marijan Murat / via DPA / AP / NTB scanpix
Roger Federer jubler etter å ha vunnet sin 98. seier på ATP-touren. Foto: Marijan Murat / via DPA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roger Federer tok sin 98. seier på ATP-touren da han vant gressturneringen i Stuttgart. Han slo canadiske Milos Raonic med 6-4, 7-6 (7-5) i finalen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den toppseedede sveitseren slo sin canadiske motstander for ellevte gang på 14 møter mellom de to. Lørdag ble det klart at 36 år gamle Federer vil overta toppen av verdensrankingen.

Han tar over for spanske Rafael Nadal som har tronet øverst de siste månedene, men Federer har hatt spillestopp under grussesongen. Det er sjette gangen at den sveitsiske veteranen er verdensener i tennis for menn.

– Et flott comeback for meg. Jeg er så glad for å ha vunnet turneringen i mitt tredje forsøk. Så få vi se om jeg som verdensener igjen vil gi meg litt ekstra framover, sa Federer, som vant en Mercedes med seieren i bilbyen Stuttgart.

– Jeg synes jeg spilte bra, til tross for at jeg ikke hadde spilt på en stund, sa 36-åringen.

Neste turnering for Federer blir i tyske Halle. Han tar også sikte på å forsvare tittelen fra Wimbledon i fjor. Han jakter sin niende tittel på Wimbledon-gresset.