Travprofil fikk stallen isolert av smittefrykt

Geir Vegard Gundersen har fått flere dårlige nyheter den siste tiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Geir Vegard Gundersen har fått flere dårlige nyheter den siste tiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stallen til den norske travprofilen Geir Vegard Gundersen er isolert som følge av et omfattende utbrudd av salmonellasmitte i Heste-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke staller skal være isolert som følge av frykt for smitte. Både Det Norske Travselskap (DNT) og Mattilsynet jobber med å få full oversikt over situasjonen, melder Trav- og Galopp-nytt.

Alle hestene som står på Hesteklinikken på Veterinærhøgskolen, har blant annet testet positivt på salmonella.

Geir Vegard Gundersen, en av Norges mest profilerte travtrenere og kusker, er blant dem som rammes. Han må de kommende dagene holde hestene sine hjemme framfor å starte i løp i påvente av prøvesvar.

Håper på rask gjenåpning

Det betyr blant annet at Gundersen ikke kommer til start med stjernene Nice Eleven L og Ourastile i lørdagens V75-kjøring på Forus i Stavanger.

– Det kunne ikke blitt så mye verre, og man føler seg hjelpesløs. Juni har ikke vært min måned, sier en frustrert Gundersen til tgn.no.

Nylig var han involvert i en ulykke under et løp og brakk armen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for at travveteranens stall er isolert er at en av Gundersens hester nylig gjennomgikk en operasjon på Norges Veterinærhøgskole. Under oppholdet der skal hesten ha blitt smittet.

– Etter at hoppa kom fra Veterinærhøgskolen har hun vært «isolert» på min stall. Hun har ikke vært i luftegård eller kontakt med andre hester. Mandag var Mattilsynet på gården her og tok prøver av fem tilfeldige hester som sto forskjellige steder på gården. Alle de prøvene var negative, sier Gundersen, som fredag fikk besøk av Mattilsynet på nytt.

Da ble det tatt prøver av samtlige hester.

21 staller

Gundersen sier til Trav- og Galoppnytt at han håper at også de nye prøvene viser seg å være negative. I så fall er det håp om en rask gjenåpning av stallen.

Ifølge tgn.no skal 21 norske staller være pålagt isolasjon. Ikke alle skal være travstaller.

– Vi begynner å få inn prøvesvar og ser at det er mange positive prøver. Det er ikke positivt! Det er tydelig at dette er en variant som er veldig smittsom, sier Kirsti Ullsfoss hos Mattilsynet region Stor-Oslo til fagbladet.

Hun åpner for at ytterligere staller kan bli isolert.