Lungetrøbbel for norsk skistjerne

Maiken Caspersen Falla er tilbake i slag etter en trøblete forsommer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla er tilbake i slag etter en trøblete forsommer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla har hatt kjempeutfordringer i starten av treningssesongen med bakterieangrep og utslitte lunger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag vant hun Kirkebakken Grand Prix på rulleski i Hamar, men ukene før har absolutt ikke vært bra for henne.

– Jeg har vært veldig mye syk og hatt to runder med antibiotika siden mai og fram til forrige uke på grunn av diverse bakterier. Så dette (Hamar onsdag) er den første ordentlige hardøkta min på rulleski, sier Falla til NTB.

– Det er deilig å kunne kjøre litt hardt og kjenne at kroppen tar imot trening. Jeg har fått trent, men merket at kroppen ikke fungerte og at lungene har vært litt infisert. Det skyldes nok bakteriene jeg fikk i meg i mai. Det var stafylokokker og noe annet jeg ikke klarer å uttale.

Heftig

– Det har vært en heftig runde, og så har jeg jo litt ømfintlige lunger fra før. De har jo fått kjørt seg hardt med mange sprintrenn i løpet av de siste ti årene. Lungene mine var veldig langt ned etter sesongen. Og når jeg endelig følte at de kom seg, så ble jeg syk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå har jeg trent nesten alene oppe på Lillehammer i halvannen måned allerede. Jeg skal gå fire rulleskirenn i sommer, og det er passe dose for meg. Det er fin trening med tanke på å gå i felt, sier Falla.

Hun tok sølv og bronse i OL i Sør-Korea. Til vinteren er det store målet VM i Seefeld der hun kan komme til å forsvare tre gull fra mesterskapet i 2017 (Lahti).