Irans trener: Skotrøbbel har styrket oss

Irans landslagstrener Carlos Queiroz vinker til fotografene under en trening i Moskva tirsdag. Fredag møter hans lag Marokko. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix
Irans landslagstrener Carlos Queiroz vinker til fotografene under en trening i Moskva tirsdag. Fredag møter hans lag Marokko. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irans landslagstrener Carlos Queiroz mener hans spillere har knyttet sterkere bånd som følge av at Nike stoppet leveransen av fotballsko til laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skoprodusenten opplyste tidligere denne uken at de ikke ville levere sko til Iran. Årsaken er de internasjonale politiske og økonomiske restriksjonene mot landet.

Dermed måtte flere iranske fotballspillere ut og kjøpe sine egne fotballsko bare noen dager før deres første VM-kamp mot Marokko fredag.

Queiroz reagerte umiddelbart med sinne og mente det var uheldig å bytte utstyr så kort tid før en viktig kamp. Nå synes portugiseren å ha snudd i saken.

– Det har vært en kilde til inspirasjon for oss, sier Queiroz til Sky Sports og legger til at spillerne «har knyttet tettere bånd» som følge av situasjonen.

Likevel ber Queiroz om en beklagelse fra Nike.

– Den siste uttalelsen deres var, slik jeg ser det personlig, unødvendig. Alle kjenner til sanksjonene mot Iran. De burde beklage seg overfor oss, for denne arrogante oppførselen mot 23 gutter er fullstendig idiotisk, sier 65-åringen.

Med Queiroz i spissen har ikke Iran tapt en eneste tellende kamp siden de tapte for Argentina i gruppespillet i VM for fire år siden. Det er en rekke 22 kamper.

I tillegg til Marokko skal Iran møte Portugal og Spania i VMs gruppe B.