Golovkin og «Canelo» møtes i ringen 15. september

Kasakhstanske Gennady Golovkin, under innveiing før knockoutseieren over Vanes Martirosyan, i Los Angeles 5. mai, anses som en av verdens beste boksere uansett vektklasse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kasakhstanske Gennady Golovkin, under innveiing før knockoutseieren over Vanes Martirosyan, i Los Angeles 5. mai, anses som en av verdens beste boksere uansett vektklasse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gennady Golovkin og Saul «Canelo» Alvarez, to av verdens beste boksere, møtes til en etterlengtet omkamp i Las Vegas 15. september, opplyser arrangøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første møtet mellom de to gigantene i september 2017 endte med uavgjort.

I mai i år var det duket for omkamp, men Alvarez måtte trekke seg etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet clenbuterol. Selv har mexicaneren forklart at de positive dopingtestene skyldtes noe dårlig kjøtt han hadde spist. Den seks måneder lange utestengelsen er ferdigsonet 17. august.

Verdenstoppen

Alvarez har vunnet 49 av de 52 profesjonelle boksekampene han har gått. Hans eneste tap kom mot Floyd Mayweather i 2013, ifølge BBC , som først omtalte det nye tidspunktet for omkampen.

Kasakhstanske Golovkin, på sin side, tangerte verdensrekorden da han tok sin 20. strake verdensmestertittel i middelvekt i mai. Amerikanske Vanes Martirosyan, som på kort varsel erstattet dopingtatte Alvarez, ble slått på knockout av Golovkin.

Golovkin er ubeseiret på sine 39 profesjonelle boksekamper. 34 av dem har han vunnet på knockout, skriver BBC. Tidligere i juni ble han likevel fratatt en av sine IBF-titler, fordi han ikke fant en utfordrer som oppfylte kriteriene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brækhus-deltakelse?

Under stevnet der Golovkin gikk i ringen og slo Martirosyan, deltok også Cecilia Brækhus. Over én million HBO-seere så den norske boksedronningen slå hjemmehåpet Kali Reis på poeng i Los Angeles.

Da hun snakket med NTB i mai, fortalte Brækhus at hun håper å delta i stevnet der Golovkin og Alvarez møtes til årets største boksekamp.

– Det er det vi ser på som neste steg. Og da kan vi forhåpentligvis legge opp en litt lengre plan og gjøre ting på en litt annen måte, sa 36-åringen i mai.