Meny

Politiker ber kvinner unngå sex med VM-gjester i Russland

Russiske kvinner bør unngå å ligge med utenlandske fotballsupportere under VM, mener lederen av parlamentets familiekomité i Moskva. Illustrasjonsfoto Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix
Russiske kvinner bør unngå å ligge med utenlandske fotballsupportere under VM, mener lederen av parlamentets familiekomité i Moskva.

Komitéleder Tamara Pletnjova sier hun frykter at slike kvinner kan ende opp som alenemødre.

– Det kommer til å være kvinner som møter noen og deretter får barn. Jeg håper ikke det, sier den 70 år gamle kommunisten i et intervju med radiostasjonen Gavorit Moskva dagen før VM-åpningen.

– Vi bør føde våre egne barn

Hun sammenligner situasjonen med OL i Moskva i 1980, da noen russiske kvinner innledet forhold til utlendinger og ble gravide. På spørsmål om VM ikke kan bidra til å innfri et viktig mål for president Vladimir Putin – nemlig å få opp fødselstallene, svarer hun:

– Vi bør føde våre egne barn.

Lederen av parlamentets familiekomité i Moskva, Tamara Pletnjova, oppfordrer kvinner til å gifte seg med russiske borgere, uavhengig av nasjonalitet eller etnisitet: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix

Videre hevder Pletnjova at barn med utenlandsk far sannsynligvis vil vokse opp med bare én forelder.

– Det er barna som lider. Det er heldig hvis de har samme rase, men hvis de har en annen rase, så er det verre, sier hun.

– Jeg er ikke nasjonalist, tilføyer kommunisten.

Kritikk og latterliggjøring

Pletnjova oppfordrer kvinner til å gifte seg med russiske borgere, uavhengig av nasjonalitet eller etnisitet.

Hun sier hun frykter at eventuelle «VM-barn» blir etterlatt hos moren eller tatt med til utlandet av faren.

Uttalelsene vakte både kritikk og latterliggjøring onsdag.

– Jeg lurer på hva Pletnjova sier når hun blir minnet på «Si nei til rasisme», tvitrer den russiske radiojournalisten Tatjana Felgenhauer, som viser til FIFAs mangeårige kampanje mot rasisme.

Les også:  USA, Canada og Mexico får fotball-VM 2026

Populært