Meny

Pengene strømmer inn hos overveldet Moan

Magnus Moan satser mot Seefeld-VM på egen hånd. 34-åringen er i full trening igjen etter ankeloperasjonen.

– Jeg har det som plommen i egget. Det går veldig framover. Null komplikasjoner etter inngrepet, sier Moan til NTB etter en treningsøkt i Granåsen.

Han står utenfor landslaget. Samtidig er sponsorkontraktene løpt ut. Det kunne gitt store økonomiske utfordringer for kombinertveteranen.

– Alle mine kontrakter har gått ut. Tidligere har jeg hatt økonomisk trygghet i satsing. Nå sto jeg på bar bakke og måtte ta midler fra sparekontoen. Skulle jeg satse videre, måtte jeg ha muligheten til å gi alt, sier Moan.

Takknemlig

Løsningen ble et digitalt spleiselag. Torsdag var det kommet inn drøyt 110.000 kroner – langt over trønderens målsetting. Én giver har alene gitt 100.000 kroner.

– Det er fullstendig overveldende. Jeg er langt over målet om å få inn 75.000 kroner. Den entusiasmen og de tilbakemeldingene jeg får, er helt uvirkelige. Det er så mange som ønsker at jeg skal kunne avslutte karrieren med flagget til topps og VM i Seefeld til vinteren. Jeg er så ydmyk og takknemlig. Det er helt fantastisk at så mange synes kombinert er artig å følge med på og ønsker å se en aldrende Magnus Moan på pallen igjen, sier Moan.

24. juni reiser han på treningsleir til italienske Livigno. Der blir kombinertveteranen helt til 16. juli.

– Støtten jeg får utgjør en forskjell. Nå har jeg finansieringen i boks. Nå kan jeg reise på to treningssamlinger og vite at finansieringen er sikret. Det gir meg en utrolig inspirasjon til å legge ned den treningsjobben jeg må.

– Jeg skal til VM i Seefeld og prestere på et nivå som gjør at jeg er med og tar medaljer med kombinertlaget, fortsetter 34-åringen.

– Alt i min makt

Siden han står utenfor landslaget denne sesongen, blir det opplegg i regi av skiteamet i Granåsen. Nå handler alt om å imponere i sesongåpningen på Beitostølen og sikre plass på verdenscuplaget i Kuusamo.

– Jeg forstår at de kan velge andre, om det står og vipper om en plass. Men jeg reiser uansett ikke til Kuusamo om jeg ikke er god nok. Skal jeg tas ut på laget, skal det ikke være noen tvil.

– Jeg er ferdig med å gå ut som nummer 28 og 31. Nå skal jeg være konkurransedyktig og være Magnus Moan på sitt beste. Jeg skal gjøre alt i min makt for at du og alle andre skal få se en helt annen Magnus Moan enn dere har sett de siste årene, sier en kampklar Moan.

Han har laggull fra OL i 2014 og VM i 2005 i tillegg til en rekke sølv- og bronsemedaljer fra diverse mesterskap på merittlisten.

(©NTB)

Populært