Midtukekupong med VM-start

<p>Luzhniki Stadion i Moskva er arenaen for VM's åpningskamp mellom Russland og Saudi Arabia. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV</p>
Luzhniki Stadion i Moskva er arenaen for VM's åpningskamp mellom Russland og Saudi Arabia. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV

Åpningskampen i fotball-VM mellom Russland og Saudi Arabia og seks kamper fra cupens 4. runde, er godbitene på ukens midtukekupong.

Ukens midtukekupong byr på de seks resterende 4. rundekampene i cupen, åpningskampen i fotball-VM mellom Russland og Saudi Arabia, toppoppgjør mellom Halmstad og Helsingborg i Superettan i Sverige og avsluttes med fire kamper fra 1. divisjon på Island. Kun fire av kampene spilles onsdag, de åtte andre spilles torsdag. Bonuspotten ble som kjent delt ut lørdag og er på ca 400 000 kr på midtukekupongen. Innleveringsfristen er kl 18.25. Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper på kupongen.

1. Bodø/Glimt - Hødd
4. runde i cupen og denne kampen spilles onsdag. Etter tre strake tap i Eliteserien, har Glimt tatt fire poeng på sine to siste seriekamper. Moste overraskelseslaget Ranheim med 4-0 i siste hjemmekamp og tok et fortjent bortepoeng mot Stabæk søndag (0-0). Ligger på 11. plass med totalt 13 poeng står med 2-1-3 hjemme på Aspmyra. 2-1 seier borte mot Mjølner i 3. runde.

Hødd er sammen med Bryne de to eneste lagene fra nivå 3 som står igjen i cupen. Er på 2.plass i 2. divisjon avdeling 2 med kun ett poeng opp til serieleder Skeid og står med 2-1-1 på fire spilte bortekamper. Tok seg til 4. runde etter å ha slått Kristiansund 2-0 hjemme i 3. runde. Hødd ble som kjent cupmester i 2012 etter å ha slått Tromsø i finalen.

Bodø/Glimt blir blant midtukekupongens aller største favoritter og bankerspilles. H.

2. Mjøndalen - Haugesund
Mjøndalen innledet med svake 0-4-2 på de seks første seriekampene i årets OBOS-liga, men har tatt seg kraftig sammen og står nå med 5-0-1 på de seks siste seriekampene og etter søndagens 2-1 seier hjemme mot HamKam, avanserte laget til 3. plass a poeng med toer Sogndal. Eliteserielaget Stabæk ble slått 2-0 i tredje runde. Totalt 2-3-1 hjemme i Mjøndalen.

Et effektivt Haugesund lot Sandefjord ha ballen i søndagens bortemøte i Eliteserien og scoret selv målene. 2-0 seieren der gjør at Haugesund avanserte til 4. plass på tabellen, a poeng med Rosenborg på 3. plass og sju poeng bak serieleder Brann. Måtte slite for å ta seg av Nest Sotra borte i 3. runde og scoret seiersmålet 2 minutter på overtid.

Mjøndalen jakter en ny Eliteserieskalp og kan fikse dette. HUB.

3. Start - HamKam
Start måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Strømsgodset i Kjetil Rekdals debut som trener for sørlendingene søndag og bortelaget var uten tvil nærmest seieren. Ligger fortsatt nest sist i Eliteserien med fattige åtte poeng ette 13 spilte seriekamper. 2-1-4 totalt hjemme. 2. divisjonslaget Egersund ble slått 1-0 borte i 3. runde.

HamKam stod med tre strake seire, deriblant en råsterk borteseier mot Aalesund, før det ble 1-2 tap borte mot Mjøndalen søndag. Tok faktisk ledelsen 1-0 i den kampen 13 minutter før slutt, men to kjappe Mjøndalen-mål snudde den kampen i HamKams disfavør. Moderate 1-2-3 på seks bortekamper i OBOS-ligaen. Tok seg til 4. runde etter å ha beseiret Stabæk 1-0 hjemme på Briskeby.

Start var heldige som fikk poeng hjemme mot Strømsgodset søndag, men HamKam holder ikke samme nivå som Strømsgodset. H.

4. Ullensaker/Kisa - Bryne
Ull/Kisa ledet 2-1 til pause i søndagens bortemøte mot Aalesund, men klarte ikke å holde ledelsen og endte opp med å tape 2-3. Har variert en del i prestasjonene og står med 5-3-4 totalt og ligger på 6. plass med 18 poeng. 3-1-2 hjemme på Jessheim. Tok seg til 4. runde etter å ha slått ut Kongsvinger etter ekstraomganger hjemme i 3. runde.

Bryne har tatt skalpen til Rogalands-rivalene Viking og Sandnes Ulf på vei til 4. runde. Begge de kampene er spilt hjemme på Bryne stadion. Er sammen med Hødd det eneste gjenværende laget fra PostNord i 4. runde. Ligger på 6. plass i sin avdeling i PostNord med 15 poeng, men har ikke mer enn fire poeng opp til serieleder Skeid. Kun en av fire bortekamper er vunnet i serien (1-1-4).

Ullensaker/Kisa er store favoritter og innfrir normalt. H.

5. Tromsø - Vålerenga
Denne kampen spilles torsdag. Mandag lanserte vi Tromsø til praktfull odds hjemme mot Rosenborg og Gutan innfridde etter en meget solid gjennomført kamp. Avanserte dermed til 7. plass på tabellen og forbedret hjemmestatistikken til flotte 5-1-1. Måtte ha ekstraomganger for å ta seg av Alta i 3. runde, men den kampen gikk i Finnmark og Tromsø har slitt på bortebane denne sesongen (1-1-4 i serien).

Vålerenga gjennomførte en solid bortekamp mot Brann søndag og fikk med seg ett poeng i en kamp som endte 0-0. Ligger på plassen foran Tromsø på tabellen med totalt 22 poeng. 2-1 seier borte mot Skeid i 3. runde.

Så sent som 31. mai vant Tromsø tilsvarende seriekamp hjemme mot Vålerenga 3-0 i Eliteserien. Det blir ikke lett for Vålerenga å ta seg videre til 5. runde.

Tromsø har en kamps mindre hvile enn Vålerenga, men fikk en flott opplevelse. Vi tror Vålerenga skal få slite med å revansjere serietapet fra 31. mai. HU.

6. Strømsgodset - Ranheim
Denne kampen spilles torsdag. Strømsgodset var best i bortemøtet mot Start søndag, men måtte nøye seg med ett poeng (1-1). Er som kjent havnet helt bakpå i serien og står med fattige 13 poeng etter de 13 første seriekampene og har ni poeng opp til Rosenborg på 3. plass. Variable 2-2-2 hjemme på Marienlyst. Tok seg til 4. runde etter en komfortabel 3-0 seier borte mot Bærum i 3. runde.

Sensasjonslaget Ranheim reiste seg direkte etter 0-4 smellen borte mot Bodø/Glimt i nest siste seriekamp og tok sesongens femte hjemmeseier da Sarpsborg 08 ble slått 2-1 hjemme i Trondheim søndag. All den tid Rosenborg tapte mandagens bortekamp mot Tromsø, er Ranheim tilbake på 2. plass i serien med sine 26 poeng. 3-1-2 totalt på seks spilte bortekamper. 4-2 borte over Levanger i 3. runde.

Pussig nok skal disse to lagene også møtes på Marienlyst i neste serierunde søndag 24. juni. Godset skal til tross for en laber sesongstart stå som favoritter her i denne 4. runde-kampen.

Godset har vist fremgang i det siste og Ranheim presterer klart svakere på bortebane. H.

7. Russland - Saudi Arabia
Åpningskampen i fotball-VM og denne spilles som kjent torsdag på Luzjniki stadion i Moskva. Dette er gruppe A og gruppen består ellers av Uruguay og Egypt. Gruppen er definitivt ikke blant de tøffeste og Uruguay må sees som klar favoritt.

Vertsnasjonen Russland er som kjent direktekvalifisert og har gjennomført en rekke privatlandskamper, dog uten å imponere i noen av dem. Mer eller mindre hele troppen holder til i hjemlig liga, det har naturligvis også sammenheng med de høye lønningene i russisk fotball. Det er ikke veldig mange profiler på laget og forrige tirsdags generalprøve mot Tyrkia endte 1-1.

Saudi Arabia er på forhånd regnet som det svakeste laget i gruppe A. Har spilt tre treningskamper den siste måneden og tapt samtlige, de to siste med 0-3 mot Peru og 1-2 mot Tyskland. De aller fleste spillerne i troppen holder til i hjemlig liga.

Russland skal naturligvis stå som favoritter i kraft av hjemmebane, men vi utelukker ikke at Saudi Arabia kan få med seg poeng. HU.

8. Halmstad - Helsingborg
Toppoppgjør i Superettan som spilles torsdag. Begge disse lagene har en kamp tilgode på serieleder Falkenberg og serietoer AFC Eskilstuna.

Et litt fraværsrammet Halmstad måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot IK Frej lørdag. Stod med sterke 5-1-0 i kampene før det. Står med 21 poeng totalt og er på 5. plass, og har seks poeng opp til serieleder Falkenberg. Hjemme viser tallene 2-2-1.

Ambisiøse Helsingborg måtte nøye seg med 1-1 borte mot Gefle forrige tirsdag, men slo tilbake med 4-1 hjemme mot formsterke Degerfors søndag. Står med 24 poeng og har tre poeng opp til serieleder Falkenberg før torsdagens kamp. Er ubeseiret på bortebane (2-3-0).

Uavgjort er det naturlige utgangstipset i denne toppkampen og vi lar denne stå ugardert. U.

9. KA Akureyri - Stjarnan
De fire siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra islands Urvalsdelid, det betyr øverst nivå på Island. Alle fire kampene spilles torsdag. Det er spilt åtte serierunder, det er tolv lag i ligaen og totalt skal det altså spilles 22 serierunder.

KA Akureyri har ikke innledet som best og ligger tredje sist med åtte poeng etter de åtte første serierundene. Røk 1-3 borte for serieleder Valur lørdag og har kun tatt ett fattig poeng på fem spilte bortekamper. Hjemme har det vært helt andre takter med to seire og en poengdeling på tre kamper, riktignok mot svakt plassert motstand.

Stjarnan har pussig nok spilt seks hjemmekamper og kun to bortekamper på sine åtte første seriekamper. Totalt står laget med 3-4-1 og 13 poeng og ligger på 4. plass, kun tre poeng bak serieleder Valur. Nevnte Valur spilte de 2-2 borte mot og i andre spilte bortekampen ble serietoer Breidablikk slått 1-0.

Denne ser veldig åpen ut og helgardering ser ut som det eneste fornuftige. HUB.

10. FH Hafnarfjordur - Vikingur Reykjavik
FH Hafnarfjordur ble seriemester både i 2015 og 2016, men måtte nøye seg med 3. plass i fjor. Innledet årets serie med tre seire på de fire første seriekampene, men har nå spilt uavgjort i de fire siste. Ligger på 5. plass med totalt 13 poeng har ett tap. Det kom i sesongens første hjemmekamp mot serietoer Breidablikk (1-3).

Vikingur Reykjavik har tatt sju av sine ni poeng hjemme (2-1-2). På tre bortekamper er det riktignok blitt kun ett tap, men samtidig ingen seire (0-2-1). Ligger på 8.plass med totalt ni poeng.

De to siste tilsvarende har begge endt med poengdeling og det kan fort skje igjen. HU.

11. Fjölnir Reykjavik - Grindavik
Fjölnir endte tredje sist i fjorårssesongen, men hadde da kun ett hjemmetap (5-5-1). På fire spilte hjemmekamper denne sesongen, har laget allerede bokført to tap og ingen seire (0-2-2). På bortebane derimot er to av fire kamper vunnet (2-1-1). Ligger på 9.plass med totalt ni poeng.

Grindavik rykket opp til øverste nivå før fjorårssesongen. Gjorde en bra sesong da og endte på 5. plass til tross for svake 3-1-7 på bortebane. Har innledet solid denne sesongen og står med 4-2-2 totalt og ligger på 3.plass med 14 poeng, kun ett poeng bak serieleder Valur. Tre spilte bortekamper har gitt sju poeng.

Hjemmelaget vant tilsvarende kamp 4-0 forrige sesong, men har altså ikke vunnet en kamp på hjemmebane denne sesongen, mens Grindavik er ubeseiret på bortebane. Vi helgarderer. HUB.

12. Keflavik - KR Reykjavik
Tabelljumbo Keflavik står fortsatt uten seier etter de åtte første serierundene og har allerede tapt fem kamper (0-3-5). Med kun tre poeng er det allerede fem poeng til IBV Vestmannaeyjar på plassen foran. Samtlige tre spilte hjemmekamper er tapt og totalt har laget kun scoret seks mål.

KR Reykjavik står med 2-4-2 totalt og 10 poeng. Det gir en foreløpig 7. plass. Er ubeseiret på hjemmebane (1-2-0), men står med kun en seier på fem bortekamper (1-2-2).

0-1-7 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene og vi nøyer oss med halvgardering. UB.

96-rekker:
1. Bodø/Glimt — Hødd H

2. Mjøndalen — Haugesund HUB

3. Start — HamKam H

4. Ullensaker/Kisa — Bryne FK H

5. Tromsø — Vålerenga HU

6. Strømsgodset — Ranheim H

7. Russland — Saudi Arabia HU

8. Halmstad — Helsingborg IF U

9. KA Akureyri — Stjarnan U

10. FH Hafnarfjördur — Vikingur Reykjavik HU

11. Fjölnir Reykjavik — Grindavik HU

12. Keflavik IF — KR Reykjavik UB

432-rekker:
1. Bodø/Glimt — Hødd H

2. Mjøndalen — Haugesund HUB

3. Start — HamKam H

4. Ullensaker/Kisa — Bryne FK H

5. Tromsø — Vålerenga HU

6. Strømsgodset — Ranheim H

7. Russland — Saudi Arabia HU

8. Halmstad — Helsingborg IF U

9. KA Akureyri — Stjarnan HUB

10. FH Hafnarfjördur — Vikingur Reykjavik HU

11. Fjölnir Reykjavik — Grindavik HUB

12. Keflavik IF — KR Reykjavik UB

Tekstforfatter: Kurt Leirvaag

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.