Meny

I dag velges verten for fotball-VM i 2026

FIFA-president Gianni Infantino åpnet onsdag FIFA-kongressen i Moskva, der det blant annet skal avgjøres hvem som skal arrangere fotball-VM 2026. Foto: Alexander Zemljanitsjenko / NTB scanpix / AP Foto: NTB scanpix
Om det blir Marokko eller en felles søknad fra Canada, USA og Mexico som får fotball-VM i 2026 avgjøres i FIFA-kongressen i Moskva onsdag.

207 FIFA-medlemmer skal ta den endelige avgjørelsen om hvem som skal arrangere fotball-VM i 2026.

Både Sverige og Danmark vil stemme for Canada, USA og Mexico, men det er ikke kjent hvilken kandidat Norges Fotballforbund kommer til å stemme for på kongressen.

Med moderne stadioner og gode transportmuligheter er fellessøknaden fra de tre landene favoritt til å vinne avstemmingen. Flere setter også spørsmålstegn ved om Marokko er i stand til å arrangere en så stor turnering, som i 2026 utvides til 48 land fra dagens 32.

Marokko vil få mange stemmer fra Afrika, som sist hadde et VM-sluttspill i 2010 i Sør-Afrika. Den arabiske verden vil også stille seg bak Marokko i opposisjon til USAs president Donald Trump.

Også flere europeiske nasjoner er ventet å gå for den nordafrikanske nasjonen.

– Dette er ikke geopolitikk. Vi snakker om fotball, og hva som er best for sporten og fotballsamfunnet, sier presidenten i det amerikanske fotballforbundet, Carlos Cordeiro.

Populært