Meny

Hareide vil vise Sisto gamle videoklipp for å få ham i storform

Danmarks landslagstrener Åge Hareide vil at Pione Sisto skal se på videoklipp for å finne tilbake til formen. Foto: Anders Kjærbye / Ritzau/Scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Danmarks tekniske venstrekant Pione Sisto har ikke fått vist sitt toppnivå inn mot fotball-VM, men Åge Hareide har stor tro på 23-åringen.

I treningskampene mot Sverige og Mexico har Sisto ifølge landslagstrener Åge Hareide virket å slite med selvtilliten.

I begge kampene er Celta-spilleren blitt tatt av til pause.

– Vi skal jobbe litt med ham. Han var meget god for oss i høst. Han er også ung, og det kan være at han famler litt, sier Hareide ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau og fortsetter.

– Når det ikke fungerer kan man som spiller ofte forsøke å gjøre det lille ekstra, som å ta en ekstra dribling. Men faktisk skal man gjøre det motsatte ved å forenkle sitt spill og spille ballen videre.

Med fire dager til Danmarks åpningskamp mot Peru, er 23 år gamle Sisto ikke på det nivået han viste i høst. Da var han en avgjørende faktor for at Danmark kvalifiserte seg til VM.

Blant annet var samarbeidet med Christian Eriksen svært viktig for det danske landslaget. Hareide trekker blant annet fram hvor enkelt Sisto gjorde det da han var på sitt beste.

– Han slapp ballen videre til Christian Eriksen veldig enkelt, og det gjorde han godt.

Nå skal danskenes assistent Jon Dahl Tomasson vise Sisto videoklipp fra høstens kamper for at Celta-spilleren skal finne tilbake til formen.

– Da kan han se hva han kan gjøre. Han kan utgjøre en forskjell for oss, hvis han gjør det riktig.

Dette er Danmarks kamper i VMs gruppespill:

* Peru - Danmark 16. juni klokken 18.00.

* Danmark - Australia 21. juni klokken 14.00.

* Danmark - Frankrike 26. juni klokken 16.00.

(©NTB)

Populært