IOC stopper utbetalinger til IBU

Beskyldningene mot Det internasjonale skiskytterforbundet, her ved mangeårig IBU-president Anders Besseberg, har ført til at IOC stopper alle utbetalinger til forbundet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Beskyldningene mot Det internasjonale skiskytterforbundet, her ved mangeårig IBU-president Anders Besseberg, har ført til at IOC stopper alle utbetalinger til forbundet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har besluttet å stoppe alle utbetalinger til Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjøres inntil det kriserammede skiskytterforbundet oppfyller visse krav. Deriblant vil IOC se at en ny IBU-president blir valgt. Det skal gjøres på kongressen i september.

IOC-styret vil også ha andre ting på plass før utbetalingene til skiskytterforbundet gjenopptas. Det spesifiseres i en uttalelse på IOCs nettsted.

* En endret etisk kode må på plass i IBU, og forbundets etiske kommisjon må restruktureres.

* Rapporten fra en gjennomgang av IBUs antidopingprogram må foreligge, og IBU må følge den opp med vedtak, deriblant en forpliktelse til å slutte seg til Det uavhengige testorganet (ITA).

* IBU må gi en detaljert gjennomgang av tiltakene iverksett av IBUs uavhengige arbeidsgruppe under ledelse av Stephan Netzle angående WADA-rapporten om databasen fra Moskva-laboratoriet og tilhørende data.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I april gjennomførte østerriksk politi en razzia mot IBUs lokaler etter at en WADA-rapport hevdet at Russland hadde prøvd å kjøpe IBU-lederes taushet for å skjule doping. Mangeårig IBU-president Anders Besseberg og forbundets generalsekretær Nicole Resch var blant de mistenkte, og begge trakk seg fra sine verv mens etterforskningen pågår.

Besseberg hadde allerede tidligere varslet at han ikke ville stille til gjenvalg i september.

IOC-styret vil ha rapportene om IBU-vedtak i hende innen 10. september (siste dag for IBU-kongressen) for behandling på IOC-styremøtet 3. og 4. oktober.

Les også: Lederen i dommerkomiteen: – Edvartsen ikke aktuell til kamper