Lederen i dommerkomiteen: – Edvartsen ikke aktuell til kamper

Svein-Erik Edvartsen i aksjon i Eliteserien i 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Svein-Erik Edvartsen i aksjon i Eliteserien i 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Svein-Erik Edvartsen håper å komme tilbake som toppdommer i norsk fotball, men foreløpig er svaret nei fra Norges Fotballforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Edvartsen (39) var i mange år en profilert dommer på elitenivå i Norge. Han dømte også internasjonale kamper som FIFA-dommer.

I fjor fikk ikke dommeren slippe til i Eliteserien. Konflikten med dommersjef Terje Hauge ble en gjenganger. Fortsatt er Edvartsen satt på sidelinjen.

I helgen ble det kjent at dommeren har inngått forlik med Norges Fotballforbund i den såkalte avskjedssaken knyttet til Edvartsens rolle som seksjonsleder for samfunnssvar.

«Dommerspørsmålet har ikke vært en del av partenes megling og forlik», het det i meldingen fra NFF.

Ikke aktuell

Spørsmålet mange stiller seg er hva som skjer med Edvartsens dommerfremtid.

– Det er dommerkomiteen i samarbeid med dommersjefen som avgjør om de finner han skikket og egnet til å dømme. Han er ikke i vår toppdommergruppe og ikke aktuell til kamper, sier lederen for dommerkomiteen i NFF, Arnor Dingen.

Dingen sier ingenting om hvor lenge Edvartsen ikke er aktuell til kamper, men 39-åringen har ikke dømt i de øverste divisjonene de to siste sesongene. Etter det NTB erfarer, har ikke dommerkomiteen noen planer for dommerretur for Edvartsen i 2019.

Vil skape ro

Edvartsens advokat, John Christian Elden, uttaler at Edvartsen på sikt ønsker å komme tilbake som toppdommer.

«På bakgrunn av NFFs uttalelse har jeg følgende kommentar:

– Dingens kommentar er helt korrekt. Edvartsens håp er på sikt å være tilbake som toppdommer. Partene inngikk et forlik på dette feltet i mai 2017 som fortsatt gjelder uendret, og som ikke er påvirket av arbeidsrettstvisten, slik det også opplyses i pressemeldingen. Vi tar alt til sin tid. Nå er det først nødvendig å skape ro», skriver Elden til NTB.

– Om forliket fra 2017 heter det i NFFs pressemelding av 9. mai 2017 at «Edvartsen vil forsøke å kvalifisere seg for ny kontrakt i 2018, dersom han gjenoppretter tillit. NFF har meddelt Edvartsen at han igjen kan være aktuell som dommer i 2018 dersom han gjenoppretter tillit». Vi forholder oss til forliket, fortsetter Elden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden