Gunstig trekning for Norge i håndball-EM: Tyskland, Tsjekkia og Romania

Marta Tomac, Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og resten av det norske laget med EM-gull og seierstrofeet etter mesterskapet i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Marta Tomac, Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og resten av det norske laget med EM-gull og seierstrofeet etter mesterskapet i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge møter Tyskland, Tsjekkia og Romania i håndball-EM for kvinner i Frankrike. Det ble klart under tirsdagens trekning i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den falt bra ut for laget til Thorir Hergeirsson selv om Romania på sitt beste kan slå alle. Norge er tittelforsvarer etter gullet i Sverige i 2016.

Norge starter mot tyskerne 1. desember. Så går kampene mot Tsjekkia og Romania 3. og 5.

De tre andre gruppene i Frankrike-mesterskapet ser slik ut:

A: Danmark, Sverige, Polen og Serbia.

B: Frankrike, Russland, Slovenia og Montenegro.

C: Ungarn, Nederland, Kroatia og Spania.

EM går i perioden 30. november til 16. desember. Norge spiller sin innledningspulje i Brest (nordvest i Frankrike). Er laget blant de tre beste der, venter hovedrunde med tre nye kamper i Nancy, snaut 100 mil rett østover.

Der møter i så fall Norge lagene fra C-gruppen. Semifinaler og medaljekamper går i Paris 14. og 16. desember.

Oppsettet gjør at Norge ikke kan møte den andre store gullfavoritten i EM, vertsnasjon og VM-vinner i fjor Frankrike, før en eventuell semifinale. Det samme gjelder kapasitetslaget Russland (regjerende OL-vinner) samt Danmark og Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På topp

De norske håndballjentene er EM-dronninger med hele sju titler siden det første mesterskapet i 1994: 1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014 og 2016.

Det er høyst uklart om Nora Mørk spiller EM. Hun er i starten av opptreningen etter en alvorlig kneskade.

– Håndballmessig er det viktig for meg å være god når jeg kommer tilbake. Jeg har ikke lyst å ramle inn i noe mesterskap bare fordi jeg har et kne som holder, sa Mørk til NTB i midten av mai.