Landslagsveteraner fronter TV 2s VM-team

Egil «Drillo» Olsen skal kommentere for NRK, mens Solveig Gulbrandsen er en av TV 2-ekspertene under fotball-VM i Russland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Egil «Drillo» Olsen skal kommentere for NRK, mens Solveig Gulbrandsen er en av TV 2-ekspertene under fotball-VM i Russland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to tidligere landslagsspillerne Solveig Gulbrandsen og Erik Thorstvedt står i spissen for det sterke TV 2-teamet som skal dekke fotball-VM i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gulbrandsen har flere fotball-VM for som spiller bak seg. Hun er blant mange eksperter som skal lose seerne gjennom herrenes fotball-VM med sine analyser før, under og etter kampene.

– Jeg har jo mer erfaring derfra (VM for kvinner) enn som ekspert. Fotball-VM for meg har alltid vært superstort. Jeg har vært på flere mesterskap som tilskuer. Jeg var i Italia i 1990, jeg var i USA i 1994 og var også innom i Frankrike i 1998. Jeg har fått med meg en del kamper, og det er jo mest av alt en stor fest, sier Gulbrandsen til NTB.

– Mange kan snakke om OL, men for meg er VM den største idrettsbegivenheten i verden. Jeg blir som et barn hver gang og gleder meg. Det blir kjempegøy.

– Og nå reiser du til Russland?

– Nei, jeg skal jobbe i studio og som ekspert på Kontraskjæret. Det blir ikke så mye, men noen kamper blir det jo. Jeg skal dessuten prøve å få med meg UEFAs trenerkurs i sommer, sier Gulbrandsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olafsen med på laget

TV 2 og NRK deler sendingene fra VM mellom seg og skal sende 32 kamper hver. NRK skal ha bronsekampen og finalen, mens TV 2 har begge semifinalene. NRK starter det hele med åpningskampen mellom Russland og Saudi-Arabia torsdag 14. juni.

En annen kjent idrettsutøver fra Oppegård kommune (samme som Gulbrandsen) er Helene Olafsen. Hun skal være en del av teamet som skal lage reportasjer rundt fotball-VM.

– Jeg gleder meg til VM. Jeg skal ikke dra før litt ut i mesterskapet, så jeg får med meg starten hjemmefra. Vi skal lage litt reportasjer utenfor selve VM og blant annet sjekke stemningen i supporterleirene

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal ikke følge noe bestemt lag. Først skal vi til Sotsji, hvor Tyskland møter Sverige, og etterpå reiser vi til Moskva for å finne noen historier derfra.

– Jeg har jo alltid fulgt fotball-VM, og det har vært en del av sommeren i oppveksten, men jeg har aldri vært superengasjert, sier Olafsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gammel ringrev

Erik Thorstvedt har vært med i TV 2 en stund etter at han la opp.

– Jeg har vært med tidligere, men det er likevel slik at jeg gleder meg til å jobbe med VM hver eneste gang. Det er selvfølgelig synd at Norge ikke er med, men vi har jo tre nordiske land med for første gang.

Thorstvedt var Norges sisteskanse i VM i 1994. Han var også med i trenerteamet i 1998.

– Å ha vært med på begge sidene gir en ekstra ballast. Å vite hvordan der å være samlet så lenge. Det er mange elementer som spiller inn i en VM-innsats. Kanskje ikke bare det som skjer ute på banen i to ganger 45 minutter.

Thorstvedt har et spesielt forhold til VM i 1978.

– Det første jeg husker er 1974, men det kuleste var 1978. Det var mer ellevilt, og atmosfæren var helt annerledes. Konfettien haglet, og Argentina var kjempegode. Et skikkelig kult mesterskap.