Brann fortsatt uten tap, men ga RBK muligheten til å knappe innpå

Vito Wormgoor (bak) og Brann spilte 0-0 mot Vålerenga i Eliteserien søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lars Arne Nilsens Brann-lag teller nå 13 kamper uten tap i Eliteserien. I likhet med fjorårets oppgjør endte hjemmemøtet med Vålerenga 0-0 søndag.

Resultatet gjør imidlertid at Rosenborg kan knappe innpå serielederen om trønderne tar tre poeng mot Tromsø mandag.

I en kamp mellom to gode og formsterke eliteserielag var det likevel langt mellom de store sjansene søndag.

Både Nilsens Brann-lag og Ronny Deilas Vålerenga forsvarte seg godt i store deler av kampen, men det var vertene som var hissigst på grøten med tanke på en vinnerscoring mot slutten.

Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey holdt imidlertid buret rent. Brann har med resultatet fortsatt til gode å gå på et serietap denne sesongen.

Lager topper Eliteserien med 31 poeng (ni seirer og fire uavgjort), mens Vålerenga ligger ni poeng bak på sjetteplass.

– Det var en tett og jevn kamp som kunne gått begge veier. Det var en god 0-0-kamp med to lag som var gode til å forsvare seg, sa Brann-trener Nilsen til TV Norge etter kampen og fikk støtte av Vålerenga-trener Ronny Deila.

– Det var en god fotballkamp. Hvis du gjør enkle feil i slike kamper blir du straffet, og det var det ingen som gjorde i dag.

Nær drømmestart

Brann var nær ved å sende bergenspublikummet til himmels allerede etter tre minutter da en corner fant en umarkert Gilbert Koomson. Ghaneseren fikk gå opp helt alene, men headingen forsvant utenfor mål.

Felipe Carvalho har vært en sentral mann for Vålerenga denne sesongen, men etter 38 minutter markerte den uruguayanske midtstopperen seg med negativt fortegn.

Et innlegg fra Fredrik Haugen ble banket i egen stolpe fra Carvalho, som slapp med skrekken uten å måtte notere seg for et selvmål.

Johnson-mulighet

Sam Johnson har scoret jevnt og trutt for Vålerenga hittil denne sesongen, og etter 67 minutter fikk han en stor mulighet til å sette sesongens åttende scoring.

Hans heading ble imidlertid reddet av Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger, og heller ikke Brann-spiss Azar Karadas, som ble satt inn i sluttminuttene, maktet å finne veien til nettmaskene.