Vettel tok sjelden Ferrari-seier i Canada

Sebastian Vettel rattet inn til seier i Montreal søndag. Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP / NTB scanpix
Sebastian Vettel rattet inn til seier i Montreal søndag. Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sebastian Vettel tok Ferraris første seier i Canadas Grand Prix i formel 1 på 14 år søndag. Samtidig overtok han ledelsen i VM-sammendraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vettel sto i beste startspor etter solid kjøring i lørdagens kvalifisering og så seg aldri tilbake i Montreal. Seieren var tyskerens 50. i karrieren i formel 1-VM.

– Perfekt er en fin måte å beskrive dette løpet på, sa en glad Vettel etter målgang.

– Jeg sa allerede lørdag at dette er et sted som betyr mye for Ferrari, og da er det helt utrolig å levere et slikt løp, tilføyde tyskeren.

Mercedes-fører Valtteri Bottas og Red Bulls Max Verstappen, som sto nærmest Vettel da starten gikk, fulgte på andre- og tredjeplass.

Lewis Hamilton, som var VM-leder foran helgens runde, plundret med å få skikkelig fart på sin Mercedes og måtte nøye seg med en sjelden femteplass.

Daniel Ricciardo tok fjerdeplassen.

Vettel har nå 121 poeng etter sju av årets VM-runder. Hamilton følger nærmest med 120, mens Bottas er nummer tre med 86.

– Det er fortsatt svært lenge igjen av sesongen, så jeg tenker ikke mye på tittelen akkurat nå, men det at jeg leder er en ekstra bonus, sa Vettel.

Frankrikes Grand Prix er neste post på programmet for formel 1-førerne.