Ny Bugge-tabbe da Rekdal fikk ett poeng i Start-debuten

Kjetil Rekdal var tilbake som trener i Eliteserien søndag. Han ledet Start til 1-1 mot Strømsgodset. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kjetil Rekdal var tilbake som trener i Eliteserien søndag. Han ledet Start til 1-1 mot Strømsgodset. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjetil Rekdal og Bjørn Petter Ingebretsen er hentet inn som redningsmenn, men måtte nøye seg med hvert sitt poeng da Start og Strømsgodset spilte 1-1 søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekdal ble hentet inn for en drøy uke siden som erstatter for Mark Dempsey, mens Ingebretsen så sent som torsdag fikk midlertidig treneransvar i Godset etter at Tor Ole Skullerud trakk seg.

Strømsgodset-keeper Espen Bugge Pettersen har gjort flere kostbare feil denne sesongen. Han surret det også til da Espen Børufsen, som var nyutnevnt kaptein, ga Start ledelsen etter 18 minutter søndag.

Børufsen forsøkte et innlegg fra Starts venstrekant. Ballen gikk plutselig i ballbane bak SIFs keeper og i mål.

– Man kan aldri garantere seg mot sånne «lucky shot». Det ser ut til at det skal komme et innlegg, og jeg tar ett steg ut. Det må legges på flaks-uflaks-kontoen, sa Pettersen til NTB etter kampen.

– Jeg er fristet til å si at jeg bare legger den der, men jeg så ikke så godt målet, så jeg prøvde bare å dunke ballen inn foran mål, innrømmet den heldige målscoreren Børufsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tosifret for Pedersen

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen nektet på henge med hodet etter kampen.

– Vi er fornøyd med ett poeng. Jeg synes prestasjonen vår er god, kanskje så god at vi hadde fortjent enda flere poeng. Jeg synes gutta responderte bra. Vi ser ut som et fotballag, sa han til NTB.

Kjetil Rekdal var mellomfornøyd.

– Vi må forbedre oss på en del ting, men et sted må vi begynne. Dette er et lag som har tapt mye, og vi måtte stoppe tapsrekka. Kanskje klarte vi det, sa han til NTB.

Start-treneren gledet seg over å være tilbake som trener.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var gøy. Litt rart og litt spesielt, men du kommer fort inn i det, smilte han.

Start tok over

Strømsgodset, som spilte 4-3-3 som lovet under den nye treneren, var lenge klart best i sør, men sløste bort sjanse etter sjanse inntil Marcus Pedersen styrte et pent innlegg fra Tokmac Nguen i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Scoringen var Pedersens tiende i Eliteserien denne sesongen. For tredje gang scorer han tosifret på øverste nivå i norsk fotball, opplyste Eurosport.

Godset jaget lenge vinnermålet, men drammenserne fikk trøbbel mot slutten. Nguen ble utvist, trolig korrekt, etter sitt andre gule kort for kvelden fire minutter før slutt.

Da tok vertene fullstendig over, men klarte ikke å score. Nærmest kom Aron Sigurdarson, men han skjøt over fra kort hold like før slutt.

Dermed endte det 1–1 mellom to lag i poengtrøbbel. Start ligger fortsatt nest sist i Eliteserien med åtte poeng. Tre poeng skiller opp til Stabæk på kvalikplassen.

Godset med sine 13 poeng har to poeng ned til nevnte Stabæk.