Warholm satte norsk rekord i Stockholm, slått av Samba igjen

Karsten Warholm forbedret sin norske rekord på 400 meter hekk med én hundredel til 47,81 under Diamond League-stevnet i Stockholm.

Karsten Warholm imponerte i Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
Karsten Warholm imponerte i Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulsteinvik-gutten måtte samtidig igjen se seg slått av Abderrahman Samba fra Qatar. Han løp på 47,41, hvilket var personlig rekord også for hans vedkommende.

Warholms tid er også ny nordisk rekord.

– Det var deilig å perse. Det var ikke godt nok til å vinne, men du ser at jeg er på rett vei, sa Warholm til SVT etter målgang.

– Vi som jobber med dette på trening, ser at jeg ser framgang. Det er det viktigste. Konkurrentene får man ikke gjort så mye med, tilføyde han.

Fulgte Samba

Warholm åpnet som vanlig råsterkt og fulgte Samba bedre enn han har gjort tidligere på oppløpet. Til slutt ble han nummer to på 47.81.

Det var tredje gang på rad at Warholm henvises til andreplass på 400 meter hekk av Samba. Også i Roma og under Bislett Games vant 22-åringen fra Qatar foran den norske verdensmesteren.

I Roma sesongdebuterte Warholm med tiden 47,82, noe som på det tidspunktet var personlig bestenotering og både norsk og nordisk rekord. Søndag forbedret Warholm tiden med en hundredel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under Bislett Games ble han nummer to på 48.22. Samba vant begge løpene på henholdsvis 47,48 og 47,60.

I Stockholm løp tyrkiske Yasmani Copello inn til tredjeplass på 48.91.

Tidligere søndag ble Karsten Warholm kåret til månedens mannlige utøver i Europa for mai av Det europeiske friidrettsforbundet (EA).

Duellene gjør godt

Sambas vinnertid i Stockholm er for øvrig ikke årsbeste i verden.

Amerikanske Rai Benjamin ble natt til lørdag helt overraskende tidenes nest raskeste mann på 400 meter hekk med supertiden 47,02. Benjamin fikk opp den fenomenale tiden under det amerikanske NCAA-mesterskapet i Eugene. Der fosset 20-åringen fra konkurrentene og var over sekundet foran nestemann i mål.

Dermed kan Warholm vente seg en ny tøff rival i tiden som kommer. Ulsteinvik-gutten tror det vil gjøre ham godt og klar på at duellen med Samba har tatt han til et nytt nivå.

– Jeg hadde ikke løpt inn til 47.81 dersom jeg ikke ble pushet hele veien inn. For meg som er friidrettsutøver og har stor glede av å se framgang, betyr det mye. Jeg er en vinnerskalle og hater å tape, og sånn kommer det alltid til å være, sa Warholm til NRK søndag.