Punktering stoppet ikke Thomas fra å vinne Critérium du Dauphiné

Geraint Thomas vant Critérium du Dauphiné sammenlagt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Geraint Thomas vant Critérium du Dauphiné sammenlagt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Geraint Thomas var i trøbbel etter en punktering, men Sky-laget hjalp briten opp igjen på veien mot sammenlagtseieren i Critérium du Dauphiné.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 40 kilometer igjen av søndagens fjelletappe var uhellet ute for Thomas. Punkteringen førte til at han falt av hovedfeltet med 50 sekunder. Ag2r-laget satte et høyt tempo i håp om å kjøre Romain Bardet inn til seier i sammendraget.

Men det ble bare med håpet for franskmannen. Sky-toget hjalp Thomas opp igjen i feltet i løpet av de neste ti kilometerne. Til slutt var aldri Dauphiné-triumfen i fare. Briten vant rittet nøyaktig ett minutt foran sin landsmann Adam Yates, som stakk av med seieren på avslutningsetappen mellom Moutiers og Saint-Gervais Mont-Blanc.

Yates trillet over målstreken fire sekunder foran Daniel Navarro fra Spania. Bardet ble nummer tre, slått med ni sekunder. Sistnevnte endte 1.47 minutter bak Thomas sammenlagt.

Edvald Boasson Hagen var i mål på 72.-plass. Han var 18.28 minutter bak Yates' vinnertid. Sven Erik Bystrøm valgte å bryte underveis.

Mange ryttere betrakter Critérium du Dauphiné som en viktig oppkjøring til Tour de France.

Personvernpolicy