Ogier i tet på Sardinia, Østberg på sjette

Mads Østberg er på sjetteplass på Sardinia. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
Mads Østberg er på sjetteplass på Sardinia. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjerende verdensmester Sebastien Ogier leder Rally Sardinia knepent foran søndagens fire avsluttende fartsprøver. Mads Østberg ligger på sjetteplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ogier ledet også rallyet etter fredagens kjøring, men lørdag ble franskmannens forsprang kraftig redusert.

Etter at 16 av i alt 20 fartsprøver er gjort unna på Sardinia har ikke den regjerende verdensmesteren mer enn 3,9 sekunder å gå på til belgiske Thierry Neuville.

Den finske veteranen Jari-Matti Latvala følger deretter, 48,9 sekunder bak Ogier.

Ned til Mads Østberg på sjetteplass skiller det to minutter og tre sekunder. Hayden Paddon ligger kun to sekunder foran østfoldingen i kampen om femteplassen.

Andreas Mikkelsen ledet lenge Rally Sardinia, men fikk problemer da bilen låste seg i revers fredag. Dermed måtte han bryte rallyet.

Mikkelsen startet på nytt lørdag med ny girkasse og tidsstraff. Foran søndagens fartsprøver er han nummer 17, mer enn 23 minutter bak teten.

– Likevel har vi forsøkt å holde trykket oppe, og det føler jeg vi har klart veldig bra. Det har vært en kjempefight i toppen, og vi har holdt samme tempo som de i tet. Det er jeg fornøyd med, for når man ikke har noe å kjøre for, har man et gir til å gå på. Vi har levert noe gode etappetider og har vært nærme flere etappeseire, oppsummerte Mikkelsen.

Ole Christian Veiby, som kjører i WRC2-klassen, ligger totalt på 12.-plass. Han er 14 minutter og 19 sekunder bak ledende Ogier.

Franskmannen har vunnet VM de fem siste sesongene.