Drillo lamslått av publikumsfesten: - Et større mirakel enn for 20 år siden

Egil "Drillo" Olsen sammen med Kjetil Rekdal på benken under Norge - Brasil "Omkampen". Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Egil "Drillo" Olsen sammen med Kjetil Rekdal på benken under Norge - Brasil "Omkampen". Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjent stil likte ikke Egil «Drillo» Olsen de norske feilpasningene, men publikumsinteressen for Norge-Brasil forbauset legenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 15.000 tilskuere skapte et vanvittig trøkk under den såkalte «Omkampen» fra mirakelet i Marseille under fotball-VM i 1998. Den gang snudde Norge 0-1 til 2-1-seier mot Brasil og sikret avansement til åttedelsfinalen.

– Det er et større mirakel enn for 20 år siden. Det er helt uvirkelig, sa Drillo til NTB om folkefesten på arenaen han i sin tid gjorde til et norsk landslagsfort.

Men spillet satt ikke som i de gylne 90-årene.

– Jeg visste at en del av mine spillere var for dårlig trent, men vi gjør en del pasningsfeil som irriterer og skuffer meg litt, for vi ga dem jo en del kontringsmuligheter som var helt håpløse, sa Egil Olsen.

Samme mann var i sin tid skuffet over en 3-0-seier borte mot Kypros.

Bedre før

Mini Jakobsen var en av spillerne som bød mest på seg selv og skapte god stemning - akkurat som da han herjet for Rosenborg på 1990-tallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nok et bevis på alt var bedre før. Det er synd at vi skulle få så mye juling. Jeg trodde vi skulle klare å få noen mål, men jeg merket at når du er blitt 50 år og vel så det, så er det tungt å skulle gå på 40-metersløp i 25 varmegrader. Vi fikk kjørt oss litt, sa Mini etter 0-3-tapet i lørdagens showkamp.

– Hadde vi hatt en Gunnar Halle og en Roar Strand til, altså fire slike som er i form, hadde det nok gått bedre. Brasil kunne nå latt de dårlige få ett mål. Fotballkartet har vel kommet på plass, sa Mini, like kvikk i replikken som i storhetstiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Brasil-veteranene fikk Marseille-revansj

Minis dommerstikk

En offsideavblåsning fikk det til å koke over for «Luftens Baron».

– Jeg snakket med dommerne før kampen. Hør her, er vi akkurat i grenseland, så holder vi flagget nede. «Selvfølgelig», svarte de. Tror du ikke han vinket. Han påsto at jeg var en halv meter offside. Jeg trodde han køddet og ropte «du kan ikke vinke der». Men han er vel ferdig som dommer, sa Mini.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere vingen kunne tenke seg en omkamp også mot Real Madrid, som han var med på å slå på Lerkendal med Rosenborg i Champions League.

Kjetil Rekdal klarte ikke å styre midtbanen som i storhetstiden.

– Det var tungt, og et veldig fortjent tap. Vi ble løpende mye imellom og ble til tider utspilt. Vi kan vel fastslå at vi er dårlig trent, men ikke glem at noen av dem er ti år yngre enn oss, sa Start-treneren.

– Stemningen var helt fantastisk. Jeg vil takke alle som kom og laget god stemning. Vi er en gjeng spillere som folk identifiserer seg med, og det setter vi veldig stor pris på, fortsatte Rekdal.

Les også: Flo: – Spent på hvordan kampen blir med disse kroppene

Godt fotballår

Tore André Flo scoret og skaffet straffe mot Brasil i VM for tjue år siden, men kom til kort i solskinnet lørdag.

– Det var smertefullt, men veldig kjekt. Vi var ikke så spreke som et par av dem var, men vi prøvde alt vi kunne. Det viste seg at vi ikke hadde det ekstra giret som vi måtte. Det er helt enormt bra å samle så mye folk for å se en kamp med litt eldre spillere, sa Flo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han spilte nylig jubileumskamp med Chelsea. Da markerte man at det er 20 år siden Chelsea vant den daværende UEFA-cupen.

– 1998 var et godt fotball år. Vi begynner å bli eldre, men det er kjekt å kunne feire. Det viser at en gjorde det bra, sa Flo før det bar på mimrebankett.

Les også: Ronaldo spiller ikke showkampen på Ullevaal