Stjernene som ikke spiller VM

Mario Götze kommer ikke til VM. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Mario Götze kommer ikke til VM. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som avgjorde VM-finalen i 2014 og årets unge spiller i Premier League er to av stjernene som ikke blir å se i sommerens fotball-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sluttspillet i Russland byr på mange stjernetunge møter, men et solid knippe fotballstjerner er også henvist til å sitte hjemme foran TV-skjermen.

Mario Götze ble matchvinner i VM-finalen i Brasil for fire år siden. Fire år seinere er den tyske profilens situasjon snudd på hodet. Etter en svak sesong ble han funnet for lett for en plass i landslagssjef Joachim Löws tropp.

Plass i den samme troppen fikk heller ikke Manchester City-stjernen Leroy Sané, som nylig ble kåret til årets unge spiller i Premier League. Sané scoret ti mål og supplerte med 15 målgivende pasninger på 32 kamper for Manchester City denne sesongen.

Spissflom

I Argentina flommer det over av gode spisser. Det gikk ut over Inter-kaptein Mauro Icardi da VM-troppen skulle nomineres. Serie A-profilen har også en historie med å komme på kant med sine landslagskolleger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanske Álvaro Morata har levert en høyst varierende sesong for Chelsea. Det kostet ham plassen i den spanske VM-troppen. Landslagssjef Julen Lopetegui kalte avgjørelsen "vanskelig".

Paris Saint-Germain-stjernen Adrien Rabiot ble i utgangspunktet tatt ut på reservelisten da Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps tok ut sin VM-tropp. Skuffelsen over det ble så stor at Rabiot ba om å bli strøket som kandidat.

Italiensk fravær

Til VM kommer heller ikke keeperkjempen Gianluigi Buffon. Hans Italia maktet ikke kvalifisere seg for sluttspillet.

Det gjorde derimot Sverige, men "söta brors" fremste profil, Zlatan Ibrahimovic, valgte å stå fast på sitt nei til landslaget.

Dermed blir det heller ingen magiske Zlatan-øyeblikk i Russland i tiden som kommer.