Henrykt Pedersen: – Hvor ofte får du 15.000 til å skrike navnet ditt

Isabelle Pedersen var en populær dame etter 100 meter hekk under Bislett Games torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Isabelle Pedersen var en populær dame etter 100 meter hekk under Bislett Games torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hekkeløper Isabelle Pedersen tok innover seg alt av inntrykk etter å ha løpt foran 15.000 mennesker under Bislett Games torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hennes løp på 12,78 på 100 meter hekk holdt ikke til ny norsk rekord (tre hundredeler unna), men 26-åringen deppet på ingen måte av den grunn.

Tiden er kun tre hundredeler unna personlig bestenotering, og etter løpet var hun mest opptatt av å hylle publikum.

Etter en æres-, selfie- og autografrunde som var lengre enn samtlige andre utøvere, ankom hun pressesonen full av glede.

– Hvor ofte får du 15.000 mennesker som skriker ditt navn, sa hun til NTB etter å ha kommet på fjerdeplass på hjemmebane.

Publikum i ryggen

Jamaicanske Danielle Williams vant finalen på tiden 12,60, men Pedersen var naturlig nok den som fikk klart høyest jubel både før start, under løpet og etter at alle var i mål.

– Det er ikke veldig mange mennesker i Norge som har 15.000 følgere på Instagram heller. Tenk om alle de skulle likt bildet ditt. Den følelsen av å ha det (15.000 i ryggen) er en helt egen følelse man lever veldig mye for. Du deler noe, du føler noe, og folk vil bra ting for deg, fortalte hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Diamond League i Sverige

Torsdagens Bislett Games var det nest siste Pedersen gjorde før første del av hennes todelte sesong er over. Søndag blir det nytt Diamond League-stevne i Stockholm.

– Vi har klare mål om det som skal skje i august i EM i Berlin, og da er det viktig å få gjort best mulig forarbeid til det. Det første målet er Diamond League. Der har du sju stevner å kvalifisere deg inn til finalen på. Det beste for ikke å måtte tenke på det senere i sesongen er å gjøre seg ferdig med det tidlig i sesongen. Det var derfor vi ville være med i Doha, det var derfor vi ville være med i Shanghai, og det er også derfor vi ønsker å være med i Stockholm.

– Hvis jeg fortsetter å levere gode resultater, så har jeg nok poeng til å komme inn i finalen og slipper å tenke mer på det, sa 26-åringen da NTB snakket med henne under tirsdagens pressekonferanse på Hotell Opera i Bjørvika i Oslo.