Iuel hyllet Bislett-publikummet etter å ha satt ny norsk rekord

Amalie Iuel satte ny norsk rekord på 400 meter hekk under Bislett Games torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Amalie Iuel satte ny norsk rekord på 400 meter hekk under Bislett Games torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amalie Iuel klinket til med personlig og norsk rekord på 400 meter hekk under Bislett Games torsdag. Etter løpet var hun full av lovord om Bislett-publikummet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiden 55,26 gjorde at hun senket den norske rekorden med åtte hundredeler på 400 meter hekk. Hun hadde selv rekorden før torsdagens løp.

Foran et nær fullstappet Bislett stadion brukte hun lang tid på æresrunden. Tiden holdt til sjetteplass i torsdagens løp, men var god som seier for Iuel.

– Dette var helt fantastisk. Jeg har løpt her en del ganger, men i dag var det helt fantastisk. Det er helt fullstappet på tribunen, og det hørte man hele veien rundt. Det hjalp meg virkelig det lille ekstra, sa hun til NTB etter løpet.

Publikumsfavoritt

Dalilah Muhammad fra USA vant med tiden 53,65, mens Shamier Little sikret amerikansk dobbeltseier med 53,94. Iuel, som fikk stor applaus fra hjemmepublikummet, strålte imidlertid etter løpet, og bekreftet floskelen om at publikum virkelig hjelper løperne fram de siste meterne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er 100 prosent riktig. De hjalp meg over de tre siste hekkene, og det er jeg kjempetakknemlig for.

Kloster med sesongbeste

24-åringen har slitt med sykdom i sesongoppkjøringen, men beviste at hun ikke er nevneverdig hemmet for øyeblikket,

– Det å trene i ny treningsgruppe har hjulpet. Det ser lovende ut, og det blir kjempegøy å fortsette videre.

Line Kloster fikk det ikke til å stemme like godt. Hun endte sist med tiden 56,48, men noterte seg til gjengjeld for sesongbeste.

Imponert

Trener Leif Olav Alnes hadde følgende å si om eleven:

– Det var et flott løp, og det så jeg også faktisk. Det var solid og veldig mye vilje. Jeg er imponert. Hun gjorde jobben.

– Hun sier at det er mye å hente?

– Jeg liker innstillingen. Det er dumt å ha løpt et perfekt løp. Da var det så god du ble. Det beste er å løpe fort og ha mye å rette på. Det er rimelig opplagt. Jeg forskutterer ingenting når det gjelder EM. Det er noe som heter at godt gjort er bedre enn godt sagt, sa Leif Olav Alnes.