Raste etter at Jakob (17) måtte gjøre hele jobben alene

Jakob Ingebrigtsen tilbrakte store deler av 1500-meteren på Bislett i front. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Jakob Ingebrigtsen tilbrakte store deler av 1500-meteren på Bislett i front. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjert Ingebrigtsen var både glad og forbannet etter at Jakob Ingebrigtsen løp inn til 3.-plass på 1500 meter under Bislett Games torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

3.36,06 er klar personlig bestenotering for unggutten, men etter løpet kom en følelsesfylt far inn i pressesonen.

Hans 17 år gamle sønn måtte tilbringe mye av løpet i front av feltet, og far Ingebrigtsen var svært misfornøyd med jobben «harene» gjorde for å holde tempoet oppe, samtidig som han hyllet innsatsen til Jakob.

Selv var hovedpersonen selv mer avbalansert etter løpet.

– Vi kan ikke gjøre noe med det, så det er ikke noe poeng å gjøre noen greie ut av det. Men vi kommer hit for å løpe fort, og vi regner med at alle rundt skal hjelpe oss så vi kan prestere best mulig, men det var ikke sånn det var i dag. Likevel løp jeg sololøp og perset med tre sekunder, så jeg kan ikke være misfornøyd, sa Ingebrigtsen til NTB etter løpet.

Det norske stortalentet måtte se både Chris O'Hare og Robby Andrews foran seg på resultatlista, men vet at han kunne gått helt til topps om han ikke måtte ligge i front så lenge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg føler jeg beviser at jeg er bedre enn dem som slo meg i dag. Jeg blir satt opp som en hare for å hjelpe dem for å løpe en OK tid. Samtidig løper jeg fort, og jeg vet at jeg har mer inne med hjelp underveis, sa han og fortsatte:

– Harene gjør det de får beskjed om. Jeg håpet at de andre gutta skulle legge seg bak haren, for ikke bare er de i stand til det, men de har også tider som er veldig mye bedre enn det harene skulle løpe på. Så det var veldig naturlig å tro at de skulle legge seg bak, men slik ble det ikke. Det viser litt at de er veldig usikre på hva de er i stand til, sa Ingebrigtsen til NTB etter løpet.