Warriors stormer mot nok en NBA-tittel

Kevin Durant (t.v.) og Golden State Warriors tok nok en seier i NBA-finalen mot Cleveland Cavaliers. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB scanpix
Kevin Durant (t.v.) og Golden State Warriors tok nok en seier i NBA-finalen mot Cleveland Cavaliers. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Golden State Warriors er én seier unna en ny NBA-tittel. Kevin Durant storspilte i 110-102-seieren borte mot Cleveland Cavaliers i den tredje finalekampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tittelforsvareren leder dermed årets NBA-finale 3-0 sammenlagt. Warriors kan avgjøre det hele allerede fredag når lagene møtes til kamp fire i Cleveland i Ohio.

Durant var den største profilen i onsdagens oppgjør. Han noterte seg for 43 poeng. Med 33 poeng ble LeBron James nok en gang toppscorer for Cleveland Cavaliers. Han hadde for øvrig elleve assist og ti returer.

Golden State Warriors innledet finaleserien med to strake hjemmeseirer (124-114 etter forlengning og 122-103). Presset lå dermed på Cavaliers da det var deres tur å ha hjemmefordel, men den klarte ikke LeBron og co. å utnytte seg av.

– Jeg vil ikke stå her og si at dette er avgjort. Det er ting vi må gjøre bedre om vi skal vinne neste kamp, sa Durant.

Men mye skal gå galt om Warriors ikke forsvarer NBA-tittelen. Oakland-laget har også statistikken på sin side. Aldri før har et lag i verdens beste basketballserie klart å snu 0-3 til sammenlagtseier i en finale.

– Dette var en utrolig surt tap. Vi hadde våre sjanser, men fredag har vi en ny mulighet til å forlenge finaleserien, sa LeBron James.

Warriors og Cavaliers er i NBA-finalen for fjerde sesong på rad. Cavaliers ble mester i 2016, mens Warriors nå ligger an til å ta sin tredje tittel på fire år.