Israels ambassade bekrefter: Argentina dropper VM-test i Israel

Lederen av Palestinas fotballforbund, Jibril Rajoub oppfordret arabiske og muslimske fans til å brenne trøyer og plakater av Lionel Messi, om han stiller på banen under den nå sannsynligvis avlyste kampen mellom Israel og Argentina. Foto: Nasser Shiyoukhi / AP / NTB scanpix
Lederen av Palestinas fotballforbund, Jibril Rajoub oppfordret arabiske og muslimske fans til å brenne trøyer og plakater av Lionel Messi, om han stiller på banen under den nå sannsynligvis avlyste kampen mellom Israel og Argentina. Foto: Nasser Shiyoukhi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballandskampen mellom Israel og Argentina lørdag er avlyst, bekrefter den israelske ambassaden i Argentina. Bakgrunnen er protester fra palestinerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ambassaden beklager å måtte bekrefte mistankene om kampen mellom Argentina og Israel, sier ambassaden i en pressemelding og refererer til «trusler og provokasjoner» mot Argentinas kaptein Lionel Messi.

Kampen ble på omstridt vis flyttet fra Haifa til Jerusalem. Leder av Palestinas fotballforbund, Jibril Rajoub, var krystallklar på at Israel ville bruke landskampen mot de VM-klare argentinerne til politiske formål.

– Dette er ikke en kamp for fred, men en politisk kamp for å dekke over den «fascistiske og rasistiske okkupasjonen» av det palestinske territoriet, sa han på en pressekonferanse.

Advarte Argentina

Blant annet skrev han en advarsel til Det argentinske fotballforbundet hvor han ba han om at storstjernen Lionel Messi uteble fra landskampen.

– Den israelske regjeringen prøver å gi kampen en politisk betydning ved å insistere på at den spilles i Jerusalem. Messi er et symbol på fred og kjærlighet. Vi ba ham derfor om å ikke delta i hvitvasking av forbrytelsene og okkupasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han begrunner det med at Messi har millioner av fans i arabiske og muslimske land, og oppfordret fans til å brenne trøyer med Messis navn og plakater hvor stjernen er avbildet, om han spilte.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM

Spillerne motvillige

Argentinas fotballforbund har foreløpig ikke kommentert saken.

Tidligere uttalte utenriksminister Jorge Faurie til reportere i Washington at så vidt han vet, hadde spillerne vært motvillige til å reise til Israel for å spille kampen. Han fortalte også reporterne at lagets trener, Jorge Sampaoli, hadde bedt om at ingen flere kamper skulle spilles før VM.

Oppgjøret som skulle gå lørdag i Jerusalem, var argentinernes siste treningskamp før de reiser til VM. Nå drar de til Russland uten særlig kamptrening, annet enn oppvarmingskampen forrige uke da de vant 4–0 over Haiti i Buenos Aires forrige uke.

Argentina er for tiden på treningsleir i Barcelona. Også der har det vært palestinske demonstrasjoner. Utenfor stadion henger det argentinske fotballtrøyer med blodlignende flekker.