Capitals tok langt steg mot Stanley Cup-tittelen

Washington Capitals-spillerne var i lykkerus etter nattens seier over Vegas Golden Knights. Hovedstadslaget styrer mot NHL-tittelen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et effektivt Washington Capitals slo Vegas Golden Knights 6-2 natt til tirsdag og mangler bare én seier for endelig å kunne kalle seg NHL-mester.

Det amerikanske hovedstadslaget har aldri maktet å gå helt til topps i sluttspillet i verdens tøffeste hockeyliga.

Siden klubben ble grunnlagt i 1974 har Capitals vunnet divisjonen sin elleve ganger, vært best i NHLs grunnserie tre ganger og spilt seg til to finaler (1998 og 2018). I det andre finaleforsøket ser det ut til å lykkes for Washington-laget, som leder 3-1 i best-av-sju-serien mot Golden Knights.

– Én seier unna. Det er den tøffeste, sa Capitals-kaptein Alexander Ovetsjkin, storstjernen som nylig rundet 1000 kamper for klubben.

Røff åpning

Overraskelseslaget fra Las Vegas fikk det tøft allerede i første periode mandag kveld, selv om gjestene hadde startet best. T.J. Oshie sendte Capitals i føringen etter snaut ti minutter, mens Tom Wilson og Devante Smith-Pelly økte ledelsen hver sin gang før perioden var over.

– Frustrerende. Jeg synes vi spilte vår beste periode i finaleserien. Vi traff stolpene to ganger og hadde gode sjanser, og vi fikk ingenting ut av det, sa Vegas-trener Gerard Gallant, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I midtperioden la John Carlson på til 4-0. Han ble servert av sluttspillets poengkonge Jevgenij Kuznetsov, som noterte seg for pene fire assists i løpet av kampen.

Matchball

Et håp ble tent hos gjestene da James Neal og Reilly Smith scoret i løpet av de 13 første minuttene av tredje periode. Men flammen sluknet fort. Michal Kempny punkterte kampen før Brett Connolly fastsatte sluttresultatet til 6-2.

– Vi visste at denne kampen var veldig viktig for oss. Vi har åpenbart litt flaks, siden de traff stolpene. Men vi bare malte på, utnyttet sjansene våre, holdt oss til systemet og planen, og da fikk vi resultatet, sa Ovetsjkin, som har spilt hele sin NHL-karriere i Capitals.

Torsdag kveld (amerikansk tid) har han og Washington-laget sin første matchball i NHL-finalen. Den kampen spilles i Las Vegas.