Leger fastslår at Karius hadde hjernerystelse under mesterligafinalen

Loris Karius hadde en tung kveld i mesterligafinalen. Foto: Pavel Golovkin, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool-keeper Loris Karius pådro seg hjernerystelse i Champions League-finalen. Det hevder to leger som har undersøkt tyskeren.

Karius gjorde to kjempebrølere i 1-3-tapet for Real Madrid i Kiev forrige måned. I forkant av den første tabben ble målvakten sendt i bakken etter et sammenstøt med Real-kaptein Sergio Ramos.

Fem dager etterpå ble Karius sendt til en hjerneskanning i Boston. Ifølge ESPN dro han dit etter å ha blitt bedt om det av Liverpool. Det skjedde mens han var på ferie i USA.

Etter mange henvendelser mandag valgte sykehuset i Boston å gå ut med resultatet av undersøkelsen. Det ble gjort med Karius' tillatelse.

– Vi har konkludert med at Karius pådro seg en hjernerystelse under kampen 26. mai, står det i en pressemelding.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Det var Ross Zafonte og Lenore Herget som sto for hjerneskanningen. Zafronte har i en årrekke jobbet med spillere med hodeskader fra amerikansk fotball (NFL). I pressemeldingen står det at hodeskaden kan ha påvirket Karius' prestasjoner på banen.

Karius kolliderte med Ramos på stillingen 0-0 tidlig i annen omgang i mesterligafinalen. Legene i Boston nevner ikke når de mener Liverpool-keeperen pådro seg hjernerystelsen. Få minutter etter kollisjonen kastet Karius ballen i Karim Benzemas utstrakte fot, og den franske spissen ga med det Real Madrid ledelsen.

På 1-3 slo han ballen i eget nett etter et Gareth Bale-skudd fra distanse.