Olimb vant Gullpucken

Ken André Olimb, her i aksjon for landslaget, er tildelt årets Gullpuck. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Ken André Olimb, her i aksjon for landslaget, er tildelt årets Gullpuck. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ken André Olimb er tildelt årets Gullpuck, og med det kåret til Norges beste ishockeyspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tross utmerkelsen er ikke 29-åringen helt fornøyd med egen sesong.

– Man har litt høyere forventninger til seg selv. Jeg kunne gjort flere mål og poeng. Det vil man alltid, sier Olimb til NRK.

Sesongen endte med 28 poeng i serien for den svenske klubben Linköping og sju poeng på det norske landslaget. Nå er han klar for retur til den tyske klubben Düsseldorfer EG.

Men Olimb sier han setter pris på å få tildelt Gullpucken, som Norges Ishockeyforbund deler ut til årets beste spiller på klubb- og landslag.

Forbundet delte i år også ut prisen til en parahockeyutøver, og det ble landslagsveteran Audun Bakke (29) fra Vålerenga paradishockey som fikk Gullpucken.

– Ekstremt morsomt. Det betyr at jeg gjør ting riktig og klarer å hevde meg i idretten vår. Det er veldig stort sånn sett. Det er mange som kunne fått den, sier Bakke.

Kvinnenes Gullpuck gikk til den norske Linköping-spilleren Ingrid Morset (25).

– Jeg vet det er mange flinke som er med å konkurrere om den prisen. Derfor er jeg veldig stolt av å få den i år, sier hun.

Gullpuckvinnerne får utdelt prisen på forbundstinget 9. og 10. juni.