Svenskene reagerer på Hareide-utspill

Åge Hareides uttalelser om det svenske landslagets spillestil har ikke blitt godt mottatt i Sverige.
Åge Hareides uttalelser om det svenske landslagets spillestil har ikke blitt godt mottatt i Sverige. Foto: Anders Kjaerbye / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke bare i Frankrike at Åge Hareide vekker reaksjoner. Danmark-treneren får også motbør i Sverige over sine siste uttalelser om svenskenes spillestil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter lørdagens 0-0-kamp i Solna utenfor Stockholm satte Hareide ord på det han mener er den store forskjellen på måten Sverige og Danmark spiller fotball på.

– Sverige har et fundament og spiller på én måte, mens vi kan variere mer i spillet vårt. Det kan vi gjøre enda mer nå som vi har Christian Eriksen på banen, sa Hareide.

Det tok ikke lang tid før de svenske journalistene fortalte Sveriges landslagssjef Janne Andersson om sin trenerkollegas utspill. Han var på ingen måte enig med Hareide.

– Jeg mener at vi har variasjon i spillet vårt, sa Andersson.

Les også: Lagerbäcks luksusproblem

Forstår ikke

Flere av de svenske landslagsspillerne var forundret over Hareides ensidige måte å framstille lagenes spillestil på.

– Jeg vet ikke hva han mener. Defensivt har vi veldig tydelige roller på hva vi skal gjøre. Rent offensivt kunne vil gjort ting bedre mot Danmark, men vi spiller absolutt ikke bare på én måte i angrep, sier Marcus Berg til Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emil Forsberg, som spilte under Hareide i Malmö FF, roser Sveriges spilleidé. Den fungerte godt da de blågule tok seg til VM. Han minner samtidig om hvordan det gikk sist Sverige og Danmark spilte mot hverandre.

– Vi slo ut Danmark og tok oss til EM sist gang vi møttes (høsten 2015). Det er ikke nødvendig å si noe mer enn det, sier Forsberg.

Les også: Hareide tar ut VM-troppen søndag

Ros

Det hører med til historien at Hareide også roste Sverige, men det er tydelig at kun den kritiske delen som har skapt blest blant svenskene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sverige er i VM fordi de er grundig og jobber hardt. Det har de tradisjoner for. De jobber vanvittig hardt som lag. De kan klare å miste en superstjerne som Zlatan Ibrahimovic og få kollektivet fram som sitt fremste våpen. Det viste de mot Italia, og jeg tror også at de kommer til å vise det i VM, sa Hareide lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sunnmøringen skapte nylig bølger i Frankrike etter et intervju med Jylland-Posten. Der uttalte han seg kritisk om det franske landslaget. Senere følte han seg feilsitert, spesielt når det gjaldt Manchester United-stjernen Paul Pogba. I intervjuet ble Hareide sitert på å kalle midtbanespilleren en «klovn», mens han faktisk sa jålebukk.