Lagerbäcks luksusproblem

Bjørn Maars Johansen (til v.) gratuleres med scoring av Tarik Elyounoussi og Stefan Johansen i lørdagens borteseier mot Island.
Bjørn Maars Johansen (til v.) gratuleres med scoring av Tarik Elyounoussi og Stefan Johansen i lørdagens borteseier mot Island. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lars Lagerbäck har fått et problem Norges landslagssjefer i fotball sjelden har vært stilt overfor: Å måtte velge mellom mange målfarlige spisser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørn Maars Johnsen (69 minutter), Joshua King (21 som innbytter) og Alexander Sørloth (21 som innbytter) scoret hvert sitt mål i lørdagens 3-2-seier over Island, og mange mener at Tarik Elyounoussi (69) feilaktig ble vinket av for offside før også han puttet ballen i mål.

– Vi hadde egentlig fire spisser som scoret i dag, så det er ingen tvil om at det er stor konkurranse. Det er akkurat sånn det skal være. Gode lag skal ha konkurranse om plassene, og det har vi over hele linja, sa kaptein Stefan Johansen til NTB.

– Det er sinnssykt deilig for oss bak der å se at de er effektive og smeller inn noen mål.

Ut over de fire nevnte satt en fortsatt døgnvill Ola Kamara på benken. Han scoret tre mål i den forrige landskampen han spilte, for drøyt to måneder siden.

– Det er sånn det skal være. Lars har et lite luksusproblem, og det er lenge siden det har vært sånn på landslaget. Jeg synes det er positivt, sier Tarik Elyounoussi til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Troll i ord

Han startet på topp sammen med Bjørn Maars Johnsen. De jobbet knallhardt og mørnet Islands forsvar. Johnsen scoret også sitt første landslagsmål da han ga Norge ledelsen.

Sørloth og King sto klare på sidelinjen og ventet på stopp i spillet for å bli byttet inn da Island tok ledelsen 2-1 i det 70. minutt.

– Da tenkte jeg at «faen, nå skal vi inn for å avgjøre», sa Sørloth til NTB.

– Det klarte vi heldigvis.

Han gleder seg over den tøffe konkurransen om spissplassene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en ting å si om det, og det er at det er veldig gledelig. Det er mange som scorer mål, og Lars har virkelig et luksusproblem. Det er bra med konkurranse. Vi pusher hverandre, og da Bjørn scoret så fikk Josh og jeg ekstra lyst til å komme inn og score vi også.

Sunn situasjon

Målene har ikke sittet løst for norske landslagsspisser, men nå virker det som det er i ferd med å løsne også der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes det fungerte veldig bra mellom meg og Bjørn i dag. Så kom Josh og Sørloth inn og scoret hvert sitt mål. Det blir knallhard konkurranse om plassene på topp framover, og det synes jeg er veldig sunt, sa Elyounoussi.

Han har fortsatt ikke tellende landslagsmål under Lagerbäck, men med 9 mål totalt i karrieren er han toer bak King (11) i dagens landslagstropp. King sluttet seg med sitt mål lørdag til Elyounoussis fetter «Moi» som toppscorer i Lagerbäck-perioden. De har fire mål hver i de 12 kampene, mens Ola Kamara har tre.

Onsdag er det ny kamp mot Panama på Ullevaal. Der er Kamara trolig tiltenkt en rolle, og så blir Lagerbäcks problem hvordan han skal fordele spilletid mellom sine andre formsterke og målfarlige spisser.