Guerrero takknemlig for VM-start

Perus kaptein Paolo Guerrero får spille VM, tross sin dopingutestengelse. Foto: AP Photo/Martin Mejia/NTB scanpix.
Perus kaptein Paolo Guerrero får spille VM, tross sin dopingutestengelse. Foto: AP Photo/Martin Mejia/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Perus kaptein Paolo Guerrero fikk sin dopingutestengelse utsatt til etter VM, og 34-åringen er svært takknemlig for at han får spille i Russland-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var torsdag at sveitsisk Høyesterett ga Guerrero grønt lys til å spille VM. I en kjennelse sier domstolen at Guerrero får innvilget sitt ønske om å utsette soningen av den 14 måneder lange dopingkarantenen til etter VM.

– Denne avgjørelsen føler jeg rettferdig, i hvert fall delvis. Så jeg takker retten i Sveits, skriver Paolo Guerrero til sine 3,7 millioner følgere på Facebook.

Nå ser han fram mot VM hvor Danmark er motstander i Moskva 16. juni.

– Sammen med mine lagkamerater vil jeg gi alt for å glede landet mitt. Det finnes ingen grenser, ingen umulige drømmer. For når vi peruanere blir enig om ting finnes det ingen grenser, skrev han.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Angriperen som spiller i brasilianske Flamengo testet positivt for stoffet benzoylecgonine, som blant annet finnes i kokain. Guerrero har hele tiden hevdet at han har fått i seg det forbudte stoffet etter å ha drukket kokate, som er en helt lovlig te-drikk i en rekke land i Latin-Amerika. Han ble først utestengt i ett år av FIFA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

FIFAs appellutvalg halverte senere dommen noe som hadde gjort det mulig å delta i VM. CAS skjerpet imidlertid dommen til 14 måneder, mens Det peruanske fotballforbundet anket den dommen til sveitsisk Høyesterett.

Soningen av dopingutestengelsen settes nå på vent inntil sveitsisk Høyesterett på et senere tidspunkt har tatt stilling til saken i dens fulle bredde.

Peru skal foruten Danmark også ut mot Frankrike og Australia. Landet har ikke kvalifisert seg til VM-sluttspill siden 1982.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM