Warriors vant første NBA-finale over Cavaliers etter dramatisk avslutning

Cleveland Cavaliers LeBron James gjorde 51 poeng i den første NBA-finalen mot Golden State Warriors og Stephen Curry. Curry stopp på 29 poeng. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Golden State Warriors tok første stikk med 124-114 hjemme mot Cleveland Cavaliers etter en ekstra omgang. Det til tross for at LeBron James gjorde 51 poeng.

Kampen fikk en noe merkelig avslutning. Hjemmelaget og tittelforsvarerne Warriors hadde muligheten til å avgjøre etter ordinær tid, men J.R. Smith gjorde en grov feil mot slutten som gjorde at Cavaliers sikret seg en ekstraomgang. Det endte likevel godt til slutt med en klar 124-114 til Warriors.

Med 2,6 sekunder igjen av ordinær tid pådro Tristan Thompson seg en personlig feil. Stillingen på tavla var 107-106 og dermed hadde de gitt Cavaliers muligheten til å kunne avgjøre det hele med to straffer.

George Hill scoret på sin første straffe, men da Smith var framme på returen på den andre straffen tok han bare ballen i hendene og forsøkte ikke engang å avslutte. Han hadde ikke fått med seg at stillingen sto 107-107.

– Han trodde vi hadde vunnet og at vi ledet med ett poeng, sa trener Tyron Lue.

– Jeg vil ikke snakke situasjonen om hvordan den fjerde omgangen ble avsluttet. Jeg gjorde noen dumme avgjørelser ute på banen, sa Warriors Kevin Durant.

– Jeg vet ikke hva som gikk gjennom hodet på J.R. Han tok en flott retur og hadde gitt seg selv muligheten til å avgjøre kampen for oss, sa han.

I ekstraomgangen var det hjemmelaget som var best og vant med 10 poeng til slutt. Stephen Curry var Warriors mestscorende med sine 29 poeng.

Den andre finalen spilles i Oakland søndag lokal tid. I fjor vant Warriors NBA-finalen over Cavaliers med 4-1 sammenlagt.