Warholm nummer to i Roma med norsk rekord

Karsten Warholm satte norsk rekord på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Roma torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Karsten Warholm satte norsk rekord på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Roma torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Karsten Warholm satte ny norsk rekord på 400 meter hekk da han i sesongdebuten kom på 2.-plass under Diamond League-stevnet i Roma torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Warholm, som vant VM-gull i London på samme distanse i fjor, fikk en god start på finalen torsdag, og feide tidlig forbi konkurrentene i de ytterste banene.

På oppløpet ble det en duell mellom 22-åringen fra Ulsteinvik og Abderrahman Samba fra Qatar.

Samba fikk det best til å stemme på de siste meterne og løp inn til 47,48, mens Warholm kom i mål på tiden 47,82.

Det er både personlig bestenotering og ny norsk rekord, alt i sesongdebuten.

– Det er helt fantastisk. Det er noe jeg håpet å få til i løpet av sesongen, men nå gjorde det jeg det på første forsøk. Det er en veldig stor barriere for meg personlig, sa Warholm til NRK etter å ha kommet under den magiske 48-sekundersgrensen.

I kjelleren

Den tidligere norske rekorden var på 48,22, også den satt av Warholm.

– Jeg prøver alltid å gå helt ned i kjelleren, og det tror jeg ikke er vanskelig å se, sa Warholm etter løpet og fortsatte.

– For første gang i mitt liv gikk jeg ni hekker med tretten steg og på den siste hekken løp jeg for første gang på fjorten steg, fortalte han.

Suveren Samba

Unggutten kunne imidlertid lite gjøre med vinneren Samba. 22-åringen fra Qatar feide inn til ny Diamond League-rekord med tiden 47,48.

– Så må jeg selvfølgelig gi kred til in overmann i dag. Det var stort det han gjorde.

Tyrkiske Yasmani Copello kom på tredjeplass i Roma på tiden 48,63.