Zinédine Zidane gir seg i Real Madrid

Real Madrid-trener Zinédine Zidane vil torsdag opplyse at han er ferdig i klubben, ifølge spanske medier.
Real Madrid-trener Zinédine Zidane vil torsdag opplyse at han er ferdig i klubben, ifølge spanske medier. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Zinédine Zidane trekker seg som hovedtrener i Real Madrid, bare dager etter at klubben vant sin tredje strake mesterligatittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har bestemt meg for ikke å fortsette som trener i Madrid. Det er det riktige tidspunktet, sa Zidane på en pressekonferanse som kom i stand på kort varsel Madrid torsdag ettermiddag.

Den overraskende nyheten kommer fem dager etter at den franske suksesstreneren ledet Real til klubbens tredje strake mesterligatittel. Han har også vunnet en ligatittel siden han overtok som hovedtrener i januar 2016.

Klubbpresident Florentino Pérez fortalte på torsdagens pressekonferanse at han ikke fikk beskjeden fra Zidane før onsdag.

– Dette var en overraskende beskjed, og det er en trist dag for Real Madrid. Men vi kan ikke gjøre annet enn å akseptere hans beslutning, sa klubbpresidenten.

Ny inspirasjon

Zidane fortalte på pressekonferansen at han mener at laget trenger ny inspirasjon for å fortsette å vinne. Franskmannen mener det er til det beste for alle parter at han fratrer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette kan være et «på gjensyn». Jeg kommer alltid til å ha et nært forhold til Real Madrid. Men etter å ha vært her i nesten tre år, er dette den rette beslutningen å ta, sa Zidane.

Suksesstreneren opplyste at han har informert spillerne om sin avgjørelse.

– De vet. Jeg har ikke snakket med dem individuelt, men hele spillerstallen har fått beskjed. Jeg har snakket med (kaptein, Sergio) Ramos, og jeg skal snakke med de øvrige spillerne, sa franskmannen.

Stor suksess

Han var tydelig på at det ikke blir aktuelt å trene en annen klubb kommende sesong.

– Jeg er ikke på utkikk etter en ny klubb, sa Zidane på pressekonferansen – og la til at han ikke er lei av trenergjerningen.

Zidane hadde selv stor suksess som Real Madrid-spiller i årene 2001 til 2006 og vant blant annet mesterligaen i 2002.

Ligagullet i 2016/17-sesongen var høydepunktet som Real Madrid-trener, hevdet franskmannen.