Meny

Pausen kommer beleilig for Rosenborg

Rosenborg spilte onsdag sin åttendekamp denne måneden, og setter stor pris på at det nå er landskamppause. På bildet har Even Hovland nettopp scoret på straffe i cupkampen mot Odd onsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Etter åtte kamper i mai er det mange slitne eliteseriebein i Rosenborg. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen setter stor pris på at det nå er landslagspause.

Pausen kommer svært beleilig for Rosenborg, som onsdag tok seg videre i fotball-NM etter en lang kamp mot Odd.

Det sto 2-2 etter ordinær tid og to ekstraomganger, og avansementet ble sikret på straffesparkkonkurranse i mai-varmen i Trondheim.

Kampene har kommet tett som hagl for trønderne den siste tiden. Denne måneden har laget slått Steinkjer (5-0) og Brattvåg (1-0) i cupen før onsdagens kamp mot Odd. I tillegg har RBK spilt seriekamper mot Ranheim (1-1), Stabæk (1-0), Lillestrøm (3-0), Haugesund (2-1) og Brann (1-2).

Men nå er det landslagspause i Eliteserien, og neste seriekamp for trønderne er ikke før 11. juni. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sier pausen kommer beleilig.

– Det er ikke tvil om det. Det har vært mange kamper og et tøft kjør. Det sitter mange her nå med slitne bein og ikke minst med skader, så vi skal bruke de ukene godt og få folk på beina, sa Ingebrigtsen til pressen etter cupavansementet mot Skien-klubben.

Anders Konradsen, som nylig har vært ute med skade, og Anders Trondsen var to av spillerne som haltet av banen før slutt, men Ingebrigtsen sier de trolig er klare igjen når serien starter opp om 11 dager.

For ordens skyld er det verdt å nevne at også Odd, Brann og Lillestrøm onsdag spilte sin åttende kamp denne måneden.

Populært