Washington tok over kommandoen i oppgjøret mot Vegas

Washington Capitals målvakt Braden Holtby sto for en mesterlig redning på Vegas Golden Knights Alex Tuch skudd mot slutten av kampen. Washington vant kampen 3–2 og reduserte til 1–1 i kamper. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington Capitals slo tilbake med 3-2-seier i den andre finalen borte mot Vegas Golden Knights i kampen om Stanley Cup.

Dermed er hovedstadslaget i føringen i oppgjøret i best av sju for nå følger to hjemmekamper 2. og 4. juni.

Vegas Goldens Knight som har vært denne sesongens store overraskelse i NHL er i sin første finale i sin første sesong som NHL-klubb. Laget hadde bare tapt en hjemmekamp i sluttspillet før onsdagens tap.

Det "sammenraskede" laget fikk en flott start på kampen i gamblerbyen da James Neal satte sitt femte mål i sluttspillet 7.58 ut i åpningsperioden.

Danske Lars Ellers scoring mot slutten av perioden brakte lagene like langt. Eller kan bli den første dansken til å vinne Stanley Cup-trofeet.

Avgjort

Det er var i midtperioden kampen ble avgjort. Den russiske veteranen Alexander Ovetsjkin scoret sitt 13. mål da han sendte Capitals i føringen i et overtallsspill. Brooks Orpik derimot scoret sitt første da han økte til 3–1 snaue ti minutter ut i annen periode.

Vegas jaktet redusering og den kom da de utnyttet et overtall og Shea Theodore scoret til 2–3.

Flere mål ble det ikke for Washington Capitals målvakt Braden Holtby hadde stengt buret for kvelden. Han reddet 37 av 39 skudd mot seg og en redningsprosent på nesten 95 prosent.

Kampens nøkkelsituasjon var tidlig i tredje perioden da Capitals-spillerne red av et 68 sekunders undertall med tre mot fem.

Praktredning

Holtby hadde en praktredning med litt under to minutter igjen av kampen på Alex Tuch' forsøk. Pucken fikk en merkelig sprett i vantet bak mål og spratt ut på banen igjen hvor Tuch kunne sette pucken inn i nærmest åpent mål. Holby var derimot raskt tilbake og fikk stoppet skuddet med spaken.

– Vantene har vært greie hele tiden, men på en måte så stusset pucken ut igjen på banen, sa Holtby om den merkelige situasjonen.

– De spilte bra, men slik er hockeyen noen ganger, sa han om seieren.

Knights sisteskanse Marc-André Fleury hadde ikke like mye å gjøre som sin motstander og havnet under 90 i redningsprosent.

PS: Washington mistet sin toppscorer Jevgenij Kuznetsov med en skade i 1. periode.