Meny

Dahlin nominert som kandidat til å erstatte Besseberg

Olle Dahlin (t.v.) stiller som kandidat til presidentvervet i IBU. Her er han sammen med Sveriges kong Carl Gustaf og svenskenes skiskyttertrener Wolfgang Pichler under OL i Sør-Korea. Foto Anders Wiklund / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sveriges skiskytterforbund har offisielt nominert Olle Dahlin som kandidat til presidentvervet i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Det er under IBU-kongressen 7. september at Anders Bessebergs etterfølger skal velges. 72-åringen har hatt presidentvervet siden 1992, men har siden april vært permittert fra rollen etter at østerriksk politi innledet etterforskning av nordmannen og IBUs generalsekretær Nicole Resch.

Dahlin har en stund gjort det klart at han ønsker å overta IBU-jobben. Onsdag bekreftet Sveriges skiskytterforbund at han formelt er nominert til høstens valg.

– Jeg har valgt å stille fordi jeg mener jeg kan bidra til IBUs viktige utviklingsarbeid. Siden jeg også har sittet i IBU-styret nylig, har jeg klare tanker om hva som må gjøres, sier Dahlin i en pressemelding.

Dahlin er i dag svensk skiskytterpresident.

(©NTB)

Populært