Lillestrøms spissduo sendte tittelforsvareren videre til cupkvartfinale etter 4-1-seier mot Brann

Thomas Lehne Olsen takker spisskamerat Gary Martin for pasningen etter å ha satt inn 3-1-scoringen for Lillestrøm i cupkampen mot Brann. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Gary Martin og Thomas Lehne Olsen sto fram da Lillestrøm trengte det og scoret begge en gang hver da romerikingene slo Brann 4-1 i cupens fjerde runde onsdag.

Dermed lever drømmen om to strake cuptitler for Arne Erlandsens menn. I fjor vant LSK cupfinalen mot Sarpsborg.

Onsdag var mye gjort etter at spissduoen Martin og Lehne Olsen fant hverandre. Først sendte Martin vertene i ledelsen 2-1 etter 68 minutter da han etter pasning fra Lehne Olsen skrudde ballen i Samuel Sahin-Radlingers venstre hjørne.

Sju minutter senere var rollene byttet om. En pasning fant Martin inne i Brann-boksen, og engelskmannen headet ballen på tvers i feltet. Der kom Lehne Olsen og styrte inn 3-1-scoringen med hodet.

I sluttminuttene satte Mats Haakenstad den siste spikeren i Brann-kista da han la på til 4-1.

Mathew-scoring

Før det hadde Ifeanyi Mathew gitt LSK en drømmestart på annenomgangen da han etter 51 minutter satte inn 1-0 etter en nydelig prestasjon. Han spilte da blant annet spilte vegg med Simen Kind Mikalsen.

Brann, som har seks poengs luke i Eliteserien, svarte umiddelbart da bergenserne fikk en corner.

Fredrik Haugen prikket hjørnesparket på hodet til veteranen Azar Karadas, og 36-åringen knuste Kind Mikalsen i duellen og headet inn 1-1.

Lehne Olsens tredje

Etter Karadas' scoring hadde både Mathew og Branns Henrik Kjelsrud Johansen store muligheter til å sende sitt lag i ledelsen, men det måtte en flott enkeltmannsprestasjon av Martin for å få ballen i nettmaskene.

Scoringen var spissens andre så langt i NM, mens Lehne Olsen nå er oppe i tre cupscoringer etter at han fant nettmaskene også i seierne mot Kløfta og KFUM i tidligere NM-runder.