FA-sjef forsvarer salg av Wembley

Den engelske landskamparenaen Wembley Stadion i London blir trolig solgt i løpet av kort tid. Foto: Lewis Whyld / AP / NTB scanpix
Den engelske landskamparenaen Wembley Stadion i London blir trolig solgt i løpet av kort tid. Foto: Lewis Whyld / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Planene om å selge Wembley Stadium i London er ikke et svik mot engelsk fotball, sier lederen i Det engelske fotballforbundet (FA), Martin Glenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FA bekreftet i april at de har mottatt bud på ærverdige Wembley stadion.

At Det engelske fotballforbundet (FA) i det hele tatt vurderer budet har provosert mange på balløya, men tirsdag gikk FA-sjef Martin Glenn ut å forsvarte et eventuelt salg.

Det er milliardæren Shahid Khan, som blant annet eier fotballklubben Fulham og NFL-klubben Jacksonville Jaguars, som er mannen bak budet på over 800 millioner pund, altså over 8,8 milliarder kroner. Khan er en pakistanskfødt amerikansk milliardær som har gjort seg rik på salg av bildeler.

FA mener salget av stadionet vil komme den engelske breddefotballen til gode, da fem milliarder kroner skal øremerkes til de lavere nivåene i England de første tre årene etter salget.

– Ikke et svik

På et møte i FA tirsdag hevdet forbundets sjef Martin Glenn at det ikke er et svik mot engelsk fotball å ha mottatt et bud.

– Det er ikke å selge sjelen til fotballen. Det er heller ikke en desperat handling av en desperat organisasjon. Vi trenger ikke selge, sa Glenn i sin tale på møtet der han tydelig var positiv til et salg.

– Det er derimot en mulighet til å frigjøre masse midler til fotballens fellesskap. Det er også en mulighet til å gjøre FA til en mer lønnsom organisasjon fra år til år, og til å øke investeringene, sa han videre.

Ikke aktuelt å leie ut

Glenn mener budet er i tråd med markedsverdien og understreker at FA fortsatt vil beholde mange rettigheter. Blant annet vil navnerettigheten forbli hos FA til 2057. FA vil også beholde alle store planlagte sportsbegivenheter, som landskamper i fotball og FA Cupens semifinaler og finale.

– Budet er betydelig høyere enn det første budet som ble mottatt og representerer god verdi for en del av organisasjonen som nå gir oss relativt lite penger, og der driftskostnader og vedlikeholdskostnader vil fortsette å øke, sa Glenn.

Han la til at det ikke er noe alternativ å la Khan leie stadionet.

Wembley, som har en tilskuerkapasitet på 90.000 tilskuere, ble gjenåpnet i 2007 etter en sju år lang ombygging som kostet 8,42 milliarder kroner.