Seriemester Linnes elsker elleville tyrkiske fotballfans

Fersk seriemester på Norge-besøk: Martin Linnes.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fersk seriemester på Norge-besøk: Martin Linnes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Han er hjemom i Norge som fersk seriemester med Galatasaray. Martin Linnes får knapt gå i fred i fotballgale Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er kjempeålreit. Nå har jeg rukket å la det synke inn litt. Jeg er egentlig fornøyd med hele sesongen, og så fikk vi kronet det med seriegull. Det var en tøff fight hele veien inn, sier den tidligere Kongsvinger- og Molde-spilleren.

26-åringen var litt ut og inn av det tyrkiske storlagets førsteoppstilling, men var fast på laget i innspurten.

– Jeg er veldig godt fornøyd, ikke minst med at jeg fikk bidra for fullt i de siste kampene da det hele skule avgjøres. Det er utrolig deilig å vise at man holder mål i intense og spesielle oppgjør, sier Sander-gutten til NTB.

Lidenskapelige fans

Nå venter to landskamper (Island, B og Panama, H). Temperaturen rundt A-landslaget er litt annerledes enn galskapen i Istanbul, hvor supporterne skaper en temperatur man sjelden ser på tribunene og i gatene rundt.

– Jeg står midt oppi det. Jeg vet hvor viktig det er for fansen å få Champions League-spill igjen og seriegull. Det er bare å nyte hvor mye det betyr for dem. De er en ellevill støtte i hverdagen, beskriver Linnes.

– Når jeg skal på trening, står de utenfor og venter. De prøver å få en bit av oss på butikken eller når vi er ute og spiser. Det er fans over alt, sier Galatasaray-proffen.

Familien stortrives

Det har tatt helt av når Galatasaray, en av Tyrkias største klubber, har kjempet om seriegullet.

– Vi har fightet i teten hele veien og det har vært mange presseoppslag. Det har vært et enormt trykk. Utrolig mange bryr seg om meg og de andre på laget og hvordan vi har det. Det dukker stadig opp folk som vil ha bilder og lurer på hvordan ting er. Det er bare koselig, for det er bare positive opplevelser. Jeg har ikke opplevd noen ufine episoder, sier Linnes om de lidenskapelige supporterne.

De har tatt helt av etter at Galatasaray vippet Besiktas ned fra tronen etter to strake seriegull. Linnes og familien stortrives med trykket i Istanbul.

– Familien har det helt supert. Det tok selvfølgelig litt tid å komme inn i ting. Mye er annerledes enn hjemme i Norge. Alt fra kultur, religion, mat og væremåte er annerledes. Det tok litt tid å komme på plass, men nå er vi veldig happy sportslig og utenfor banen. Vi nyter hverdagen, stråler Linnes.

Håper på Madrid

Til høsten venter spill i den gjeveste E-cupen. Linnes klarer knapt vente på gigantmøtene som venter.

– Vi får minst to veldig gode lag i vår gruppe. Det hadde vært gøy å bryne seg på Real Madrid, som har herredømmet i den turneringen. Da vet vi virkelig hvor lista ligger, sier backen om den spanske storklubben som har vunnet CL tre år på rad.

– Vi er direktekvalifisert til Champions League. Det blir en ny opplevelse for meg. Det er utrolig stort personlig å være med på, men stort også for klubben. Det er herlig å vise seg fram i gjeveste turneringen. Det blir et råkjør i sommer, men det er dette vi lever for. Det er bare vinn-vinn for meg, jo bedre trent, jo bedre går det på banen. Jeg skal bite tennene sammen og være klar, lover Linnes.

Han nærmer seg gullklokka. Med spilletid mot Island og Panama, spretter hedmarkingen opp i 22 A-landskamper.