Myrhol dansk mester etter håndballthriller 

Bjarte Myrhol, her fra landslaget, ble tirsdag dansk mester i håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Bjarte Myrhol, her fra landslaget, ble tirsdag dansk mester i håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bjarte Myrhol ble tirsdag dansk mester i håndball med Skjern etter en dramatisk finalekamp mot Bjerringbro-Silkeborg. Skjern vant 27-26.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag våknet Bjarte Myrhol opp som fersk 36-åring. Når han legger seg er han også fersk dansk mester i håndball.

Den første finalekampen endte 29–29. I den andre finalekampen vant Myrhol og hans danske «drenger» 27–26 mot Bjerringbro-Silkeborg (BSV), og ble dansk mester i håndball for andre gang i klubbens historie.

Myrhol kom til Skjern fra tyske Rhein-Neckar Löwen i 2015 og var i fjor med å tape finalen mot Aalborg. Men i år ble det gull, noe som betyr mye for bursdagsbarnet.

– Som idrettsutøver er det slike øyeblikk man jobber for hver dag. Når man først får lov til å oppleve det forstår man hvor stort det er og hvor mye det betyr, sa Myrhol videre.

På stillingen 20–16 til Skjern, 18 minutter før slutt, fikk Myrhol sin tredje tominutter. Dermed var kampen var over for nordmannen, som oppholdt seg resten av kampen i garderoben.

– Jeg satt med håndkle over hodet. Det var ikke de beste 20 minuttene av mitt liv, men det ble en god avslutning, sa Myrhol til dansk TV 2.

– Helt ærlig så trodde jeg ikke at vi skulle klare det, en periode var jeg ganske pessimistisk.

Det ble en thrilleravslutning på kampen etter at Myrhol ble sendt av banen. BSV kom opp i 19-20, og tre minutter før full tid sto det 26-26.

Markus Olsson satte inn den matchavgjørende scoringen som fastsatte sluttresultatet til 27-26 til Skjern, og sørget for at lagets norske klippe tirsdag kan feire både gull og bursdag.

Seieren kronet en god sesong for Skjern, som foruten gullet også tok dem til kvartfinalespill i mesterligaen.