Denne stjernekvintetten kjemper for å komme i kampform til VM

Brasils Neymar jobber i disse dager med å bli helt frisk fra sin bruddskade i foten som har holdt ham på sidelinjen i flere måneder.
Brasils Neymar jobber i disse dager med å bli helt frisk fra sin bruddskade i foten som har holdt ham på sidelinjen i flere måneder. Foto: Lucas Figueiredo / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere profiler jobber febrilsk med å bli skadefri til fotball-VM. Både Mohamed Salah og Neymar kan komme til mesterskapet uten særlig kamptrening.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Salah gikk gråtende av banen etter en duell med Sergio Ramos da Liverpool tapte mesterligafinalen mot Real Madrid lørdag, mens Neymar ikke har spilt en kamp siden februar da han pådro seg et brudd i foten.

Egypt-profilen Salah er sendt til Spania for å bli kvitt sin skulderskade og bli spilleklar til første VM-kamp, mens Neymar er tilbake i trening, men fortsatt ikke er kvitt redselen etter at han blant annet var gjennom en operasjon.

Gråtende Carvajal

Liverpools egyptiske stjernespiller, Salah, var ikke den eneste som gikk gråtende av banen under lørdagens finale i Kiev.

Liverpools Mohamed Salah håper å kunne representere Egypt i VM etter sin skulderskade. Foto: Darko Vojinovic / AP
Liverpools Mohamed Salah håper å kunne representere Egypt i VM etter sin skulderskade. Foto: Darko Vojinovic / AP

Real Madrids Dani Carvajal måtte forlate banen like etter Salah, og høyrebacken gikk tårevåt i garderoben med det som minnet om en skade på baksiden av låret.

26-åringen har vært gjennom ulike tester og skal fremdeles ha en mulighet til å rekke VM, men Spania-trener Julen Lopetegui må innen 4. juni bestemme seg for om han fortsatt vil ha med Carvajal i troppen framfor å hente inn en helt skadefri erstatter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

En annen som jobber med å komme i kampform til mesterskapet er Gylfi Sigurdsson. Islands store stjerne pådro seg en kneskade i mars og mistet de to siste månedene i Premier League som følge av skaden.

Enda lenger ute har Tysklands førstekeeper Manuel Neuer vært. Sisteskansen har vært på sidelinjen siden han pådro seg et beinbrudd i september i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den rutinerte burvokteren har fått flere tilbakeslag på veien mot å bli skadefri, men skal etter planen stå i mål mot Østerrike denne helgen.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM

Flere usikre kort

Neuer er ikke den eneste som har vært usikker for et Tyskland-lag som er blant favorittene i VM. Jerome Boateng har slitt med en skade, men den høyreiste midtstopperen skal være i rute til mesterskapet.

Bayern München-stopperen sliter med en skade i låret, men Bayern-trener Jupp Heynckes beroliget i april tyske fans som fryktet at stopperen går glipp av VM.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han vil helt sikkert delta i VM og kan starte treningen tidigere enn det, opplyste Bayern München-treneren.

Faktum er uansett at Boateng kommer til mesterskapet uten altfor mye kamptrening i beina. Det har også vært usikkerhet rundt spillere som Argentinas Sergio Agüero og Lucas Biglia. Den argentinske duoen har vært ute med skade nylig, men begge er i rute til å spille oppkjøringskampene mot VM.